Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

VIDEO: Veelzijdig Gennep

Er gaat niets boven Groningen. Het kan in Almere. Doe het in Dronten. Flevoland, avontuurlijk dichtbij. Veldhoven: Verrassend Veelzijdig. Hoorn moet je voelen. UtrECHT. De Nederlandse gemeenten zijn rijk aan slagzinnen. En daar komt nu Veelzijdig Gennep bij. Bekijk de video op Gennep.News of TVLtv.

Er gaat niets boven Groningen. Het kan in Almere. Beesel. Gewoon anders. Doe het in Dronten. Harderwijk. Altijd welkom! Tilburg, je bent er. Flevoland, avontuurlijk dichtbij. Veldhoven: Verrassend Veelzijdig. Hoorn moet je voelen. UtrECHT. De Nederlandse gemeenten en regio’s zijn rijk aan prachtige slagzinnen. En daar komt nu Veelzijdig Gennep bij.

 

 

Meer dan een miljoen overnachtingen per jaar! Dat komt vooral door Center Parcs Het Heijderbos in Heijen, maar toch. We krijgen ook bezoek van pieterpadlopers en er zijn camperplaatsen. Je kunt overnachten bij Hotel De Kroon en er is ruime keuze in B&B’s of (mini)campings. Dus toerisme is een belangrijke pijler, die de gemeente nog verder wil verstevigen.

 

 

De nieuwe toeristische website wordt binnenkort gelanceerd. Maar eerst kregen we alvast een voorproefje van hoe de toeristische uitstraling van de vestingstad/ooievaarstad/vierdaagsestad/zorgstad/wielergemeente/keramiekstad/stad van Norbertus/spoorstad/etc. eruit komt te zien.

 

 

 

 

Bij de start van het project bekeek de gemeente welke positionering voor Gennep passend is. Wethouder Janine van Hulsteijn:

 

 

Gennep is sterk in natuur, cultuur en stiekem herbergen we ook veel ambacht. Daarnaast veert Gennep al eeuwen mee met de ontwikkelingen. Dat maakt onze gemeente veelzijdig.

 

 

Het nieuwe toeristische beeldmerk sluit daar op aan. Door de losse elementen en verschillende verschijningsvormen kan dit nieuwe logo ‘meebewegen’ met de gemeente. Bedenker is Gennepenaar Bart Schouteten, ambachtelijk bierbrouwer bij d’Ooijevaer en vormgever bij Imagro in Ottersum. De tekeningen zijn gemaakt door Karline Linsen van Studio Karline uit Gennep.

 

 

https://www.facebook.com/karline.linsen/posts/2184835568287087?__xts__[0]=68.ARDc5xeOCGBnUqouD3GHXGeXCaY5fCH8PIXPwXvrfm76RUWVXq7HfHCZ9qM2_ihz6ZHXmg3ysy_SuGrHvHvxeJLw3hIWbL32-lwU_NJLZv9vIH-fElJ-tlQ0z4bypaCT4CdqNfQT5ANDO-twydWPchYFo1s36tZrMFzJxUjPoYsSob7eK7crMN0ZY0jauDRPU4KoyV9DFLdLq5t9j-dr73KiRQZSq93rNAmQ2uaZat4zOru5BReWzBtOW6n6q_CKpjDv&__tn__=-R

 

 

Dinsdagochtend is met het omtoveren van een van de leegstaande winkelpanden tot ‘attractieve routekaart’ de nieuwe toeristische uitstraling van gemeente Gennep gepresenteerd. Van Hulsteijn:

 

 

Zo leggen we ook een mooie verbinding tussen onze toeristische ambities en de onlangs vastgestelde centrumvisie.

 

 

Vijf voor twaalf voor centrum Gennep

 

 

Verwant

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Regio

In het nabij Gennep gelegen dorpje Hommersum werden deze zomer cortenstalen informatieborden onthuld bij historische gebouwen. Pastor Uchenna Aba zegende de borden, die dienen...

Sport

VIOS/SPES leed voor het eerst in ruim 3 jaar puntverlies in de zaal tegen Be Quick 1, na een matige tweede helft en een...

Sport

VIOS/SPES 2 zette vandaag een sterke reeks voort met een nipte overwinning op Prinses Irene 2 (13-12), dankzij teamwork en cruciale invalbeurten. Coach Isa...