Agenda
Volg ons
Shared Space

VIDEO: Vrijwilligerswerk in een museum

Museum Het Petershuis is op zoek naar vrijwilligers. Het Gennepse kunstkabinet richt zich zowel op volwassenen als op de jeugd. Het pand waarin de pinacotheek is gehuisvest vormt, samen met het stadhuis, de Martinustoren en de Nederlands-Hervormde kerk aan de Markt een belangrijk deel van het stadsgezicht van Gennep.

 

 

Vrijwilligers

 

 

De vaste collectie van Museum Het Petershuis bestaat uit archeologische vondsten, maquettes en historische informatie over Gennep en de regio. Daarnaast organiseert het museum ieder jaar diverse wisselexposities.

 

 

Dit kunnen ze alleen doen door de inzet van zo’n 40 vrijwilligers. Zonder hen gaan deuren niet open en dreigen Gennepse verhalen en geschiedenis in de vergetelheid te raken. Dat kan en mag niet gebeuren. Daarom zijn nóg meer vrijwilligers van harte welkom. Als gastheer- of vrouw verwelkom je bijvoorbeeld de bezoekers bij de balie, maar er zijn meer vacatures. Iets voor jou? Bekijk de video en loop eens binnen bij Museum Het Petershuis aan de Niersstraat 2 in Gennep!

 

 

Reacties