Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Vier dagen wandelen tussen Maas en Niers

Wil je wat vaker bewegen? Of je houdt gewoon van wandelen en bereid je alvast een beetje voor op de Nijmeegse Vierdaagse? Doe dan mee met ‘wandelen tussen Maas en Niers’ op 14, 15, 17 en 18 mei. Deze wandelingen voor 18 plussers start op de vier genoemde dagen vanaf 18.00 uur bij De Goede Herder aan het Europaplein in Gennep.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Gennep heeft jarenlang de Avondvierdaagse voor 50-plussers gekend. Tijdens deze vier dagen durende avondwandeling liepen de wandelaars door de gemeente Gennep. De laatste jaren trok deze activiteit steeds minder deelnemers zodat een enthousiaste wandelgroep bestaande uit Petra Broeren, Andrea Welles, Angelique Hendriks, Carla Kersten, Agnes Arnoldussen en Ger Noij besloot deze avondvierdaagse nieuw leven in te blazen. Besloten is om de doelgroep te verbreden door voortaan deelnemers vanaf 18 plus toe te laten.

 

 

We hopen daardoor meer mensen zover te krijgen dat zij inschrijven,

 

 

zegt Carla Kersten.

 

 

Bewegen is gezond en je kunt daar niet vroeg genoeg mee beginnen.

 

 

Ger Noij vult aan dat ouderen en gebruikers van rolstoelen of scootmobielen vanzelfsprekend ook welkom zijn.

 

 

Inmiddels is een nieuw logo gemaakt en een nieuwe naam verzonnen. Het nieuwe logo bestaat uit een wegwijzer met daarop de tekst ‘wandelen tussen Maas en Niers’ en de wandeldata. Start-en eindpunt blijft De Goede Herder aan het Europaplein in Gennep en inschrijven kan men voor de 5 of 10 km. De 10 km start om 18.00 uur, de 5 km om 18.30 uur.

 

 

De eerste dag gaat het richting Gennep-oost, de tweede dag richting Ottersum en daarna is Gennep-zuid en Heijen aan de beurt. De laatste dag wordt vooral in het centrum van Gennep gewandeld. Het gemeentehuis is die laatste dag de vaste rustplaats. Van daaruit gaan de wandelaars voorzien van een bloemetje en voorafgegaan door harmonie Unitas et Fidelitas naar het eindpunt. Inschrijven kan op de dag zelf. Wie alle dagen meedoet, betaalt 8 euro. Eén avond meedoen kost 3 euro.

 

 

 

 

Foto:(vlnr) Ger Noij, Angelique Hendriks, Andrea Welles, Petra Broeren en Carla Kersten. Op de foto ontbreekt Agnes Arnoldussen.

 

 

Reacties