Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Residence Heijendael

Gennep

Vluchtelingen op Residence Heijendael

We kennen allemaal de schrijnende situatie in Oekraïne waar onschuldige inwoners op de vlucht zijn voor de oorlog. Om deze mensen te helpen is het belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen. De gemeente Gennep doet dit door het mogelijk maken van langdurige opvang voor een grote groep vluchtelingen, in opdracht van de raad. Meer informatie op Gennep.News.

We kennen allemaal de schrijnende situatie in Oekraïne waar onschuldige inwoners op de vlucht zijn voor de oorlog. Om deze mensen te helpen is het belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen. De gemeente Gennep doet dit door het mogelijk maken van langdurige opvang voor een grote groep vluchtelingen, in opdracht van de raad.

 

 

We zijn blij te kunnen melden dat we binnen zeer korte tijd aan deze opdracht hebben kunnen voldoen door een opvanglocatie te vinden voor langdurige opvang van Oekraïense vluchtelingen.

 

 

Zo laat de gemeente Gennep weten in een persbericht: “Residence Heijendael heeft het park beschikbaar gesteld. We zijn verheugd dat we in Residence Heijendael een partner hebben gevonden die hier samen met ons de verantwoordelijkheid in wil nemen.”

 

 

Gennepse acties voor Oekraïne

 

 

Sinds vrijdag 25 maart kunnen de eerste vluchtelingen al hun intrek nemen in enkele chalets. Vanaf 1 april zijn 40 chalets beschikbaar en, wanneer nodig, kunnen we het aantal verder uitbreiden tot 90 chalets (450 opvangplaatsen). De locatie is bedoeld voor ‘lange termijn opvang’, dit betekent dat vluchtelingen hier langer dan 6 maanden kunnen verblijven.

 

 

“Als we kijken naar de opdracht waar we als Veiligheidsregio Limburg Noord voor staan, het opvangen van de eerste 2000 vluchtelingen in de regio, dan ben ik erg trots dat we als Gennep met maar liefst 450 opvangplekken hier een bijdrage aan leveren.” Zegt Burgemeester Hans Teunissen:

 

 

Het is hartverwarmend om te zien dat onze inwoners sinds het uitbreken van de oorlog al bezig zijn met de hulpverlening aan gevluchte Oekraïners, dat geeft me vertrouwen dat we ook de mensen die naar Residence Heijendael komen een warm welkom zullen geven.

 

 

Meer informatie over de vluchtelingen en de opvang is te vinden op gennep.nl/opvang-vluchtelingen-Oekraïne.

 

 

Verwant

Heijen

Vanaf 1 maart 2024 wordt M&M Security in Park Heijendael vervangen door HD Security Services om de veiligheid van de opgevangen Oekraïners te waarborgen....

Gemeente Gennep

Beek en Gennep onderscheiden zich in Limburg door de grootschalige opvang van bijna duizend Oekraïense vluchtelingen, met creatieve oplossingen zoals een omgebouwd vliegveldkantoor en...

Ganapja

Op 30 december ontving het bestuur van Genneps Gewiekste de Ganapja, een gemeentelijke onderscheiding, voor hun vierjarige toewijding aan het bloeiende evenement. Het beeldje,...

Gennep

Het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) en het Integraal Zorgakkoord (IZA) zijn recent ondertekend door het Rijk en de Vereniging Nederlandse Gemeenten. GALA...