Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

44 bomen geruimd in Vogelbuurt

Gennep

Vogelbuurt op de schop

Vanaf 1 mei gaan de vogels in de Vogelbuurt in Gennep een beetje opschrikken door de start van de werkzaamheden voor de vernieuwing van de openbare ruimte en de vervanging van de riolering. Meer informatie op Gennep.News.

Vanaf 1 mei gaan de vogels in de Vogelbuurt in Gennep een beetje opschrikken door de start van de werkzaamheden voor de vernieuwing van de openbare ruimte en de vervanging van de riolering.

 

De werkzaamheden beginnen in de Prins Hendrikstraat, tussen Prinses Margrietstraat en Patrijsstraat/Zwaluwstraat. Het doel van het project is om de rioolleiding te vervangen en een nieuw rioolstelsel aan te leggen dat vuilwater en regenwater gescheiden afvoert. Het regenwater wordt binnen het projectgebied in de bodem geïnfiltreerd om wateroverlast te voorkomen.

 

Het ontwerp van het project is tot stand gekomen door ideeën, suggesties en vragen van bewoners te verzamelen. Deze ideeën zijn verwerkt door het ingenieursbureau Geonius BV en bureau Terra Nostra. Het ontwerp is vervolgens aan de bewoners voorgelegd en aangepast op basis van hun feedback.

 

De werkzaamheden zullen in 12 fasen worden uitgevoerd om de overlast voor de omgeving te beperken. De planning loopt van 1 mei tot 10 november 2023. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in december 2023 worden afgerond, waarna de nieuwe bomen en de rest van het groen worden aangeplant.

 

Er zijn geen omleidingen nodig. Er wordt gestreefd om de bestrating van de trottoirbanden zo lang mogelijk te behouden. Bij verkeersmaatregelen staat de veiligheid voorop en wordt rekening gehouden met de bereikbaarheid van percelen. Een adres mag niet langer dan een week onbereikbaar zijn per auto.

 

Voor meer informatie over het project en de bijbehorende planning en fasering kun je terecht op de website van de gemeente.

 

Verwant

Column

Ah, de zomer. Het seizoen van zon, zee, strand en… de eikenprocessierups. Terwijl we ons in zonnebrandcrème baden, verheugt de jeukende bezoeker zich al...

Gennep

Op maandag 3 april 2023 wordt er een bewonersavond georganiseerd in Gennep Oost om het idee van een wijkplatform te bespreken. Het doel van...

Gennep

Honderden motorrijders zullen op 15 april bijdragen aan de 14e editie van de Peringatan Ride Out in Nederland. De route zal dit jaar van...

Gennep

Het bedrijf Broekman Energie Houtverkleining uit Beneden-Leeuwen is momenteel bezig met het kappen van 44 bomen in de Vogelbuurt die zijn aangemerkt als kansarm...