Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Norbertushof
Norbertushof

Gennep

Voorleeslunch Norbertushof

Op vrijdag 7 oktober 2022 wordt tijdens de Nationale Voorleeslunch in heel Nederland voorgelezen aan ouderen. In samenwerking met BiblioPlus nemen ook de volgende zorgcentra van Pantein hieraan deel: Madeleine (Boxmeer), Castella (Cuijk), Op ’t Hoogveld (Sint Anthonis) en Norbertushof (Gennep). Meer informatie op Gennep.News.

Op vrijdag 7 oktober 2022 wordt tijdens de Nationale Voorleeslunch in heel Nederland voorgelezen aan ouderen. In samenwerking met BiblioPlus nemen ook de volgende zorgcentra van Pantein hieraan deel: Madeleine (Boxmeer), Castella (Cuijk), Op ’t Hoogveld (Sint Anthonis) en Norbertushof (Gennep).

 

 

Ter gelegenheid van de tiende editie van De Nationale Voorleeslunch schreven maar liefst drie auteurs dit jaar een speciaal Voorleeslunchverhaal; Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abdolah. De bewoners van de deelnemende zorgcentra van Pantein kunnen gaan genieten van één van deze prachtige Voorleeslunchverhalen. Bij Norbertushof draagt geestelijk verzorger Evelien Roode voor.

 

 

Samen met de Leescoalitie, de landelijke organisatie achter de Nationale Voorleeslunch, willen BiblioPlus en Zorgcentra Pantein hiermee laten zien dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg. De bibliotheek heeft een belangrijke rol in het sociale domein.

 

 

 

 

De Nationale Voorleeslunch, die jaarlijks plaatsvindt op Nationale Ouderendag, laat zien dat het voorlezen van verhalen een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

 

 

Uitzending op tv

 

 

Speciaal voor de Voorleeslunch schreven Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abolah een Voorleeslunchverhaal. Dankzij Omroep MAX worden deze drie verhalen op Nationale Ouderendag ook uitgezonden op NPO 1, voorgelezen door de schrijvers zelf. Hun verhalen nodigen de toehoorders uit om na het voorlezen met elkaar in gesprek te gaan.

 

 

Nationale Voorleeslunch

 

 

De Nationale Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie. Dit is een samenwerkingsverband tussen de KB nationale bibliotheek, Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum, Nederlands Letterenfonds, Stichting CPNB, Stichting Lezen, Stichting Lezen en Schrijven, Taalunie en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De Leescoalitie wil dat zo veel mogelijk mensen lezer worden, zodat zij goed kunnen functioneren in onze geletterde samenleving.

 

 

Verwant

Gennep

Norbertushof in Gennep toont van 4 mei tot 28 juni 2024 de schilderijen van Ida Schouten (80) uit Ottersum. Haar kleurrijke landschappen, geïnspireerd door...

Column

De gemeente Gennep staat onder vuur vanwege financiële verspilling en slechte besluitvorming in het ambitieuze Kind Expertise Centrum (KEC) project, dat nadelige gevolgen heeft...

Gennep

Op dinsdag 11 juli bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan Unik in Gennep. Unik is een organisatie die zich richt...

Gennep

De Norbertus Wandeltocht in Gennep was weer een groot succes! Ondanks de mistige start op zaterdagochtend voor Pasen, kwam al snel het zonnetje door...