Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Mikado

Gennep

Vragen over Mikado stapelen zich op

In het dossier Mikado in Gennep roepen recente antwoorden op vragen over het scholenbeleid nog meer vragen op. Zorgen bestaan over gebrek aan transparantie, vage prognoses en onduidelijke besluitvorming, wat het vertrouwen van de burgers ondermijnt.

Het dossier Mikado blijft maar groeien. Er zijn talloze vragen gesteld over hoe ze inclusief onderwijs gaan organiseren in de gemeente Gennep, maar de gegeven antwoorden roepen meer vragen op dan ooit tevoren.

 

De gemeente kreeg vragen van Mariska van den Hoogen van D66 over een rapport van het bureau Nul25 en een raadsvergadering die op 9 oktober plaatsvond. Maar in plaats van duidelijke antwoorden te geven, lijkt de gemeente juist te proberen om die lastige vragen te ontwijken.

 

Het onderzoek naar de scholen begon met gesprekken tussen de gemeente en allerlei mensen die erbij betrokken zijn. Maar het is niet duidelijk welke informatie er precies is uitgewisseld. Dat maakt het lastig om te begrijpen wat er nu echt aan de hand is.

 

Het rapport zegt wel iets over hoeveel leerlingen er verwacht worden, maar het vertelt niet goed hoe ze die voorspellingen hebben gemaakt. Dat gebrek aan duidelijkheid maakt het moeilijk om te begrijpen of we het rapport wel kunnen geloven.

 

In het rapport staat dat er niet genoeg ruimte is voor de schooluitbreiding, maar ze geven niet genoeg informatie om dat te begrijpen. Dat maakt mensen twijfelen aan de waarheid van die bewering.

 

Schoolbesturen hebben twijfels over hoeveel leerlingen er zullen zijn en of de uitbreiding wel gaat werken. Maar de gemeente lijkt die zorgen niet serieus te nemen.

 

Het rapport heeft het over andere opties, zoals het bouwen van een nieuw gebouw bij de school. Maar ze zeggen niet waarom ze die opties niet willen overwegen. Dat maakt mensen sceptisch over hun beslissingen.

 

De gemeente zegt dat ze de school niet willen uitbreiden, maar ze geven niet genoeg redenen waarom. Het lijkt erop dat ze niet goed hebben nagedacht over wat het beste is voor iedereen.

 

Naast al deze zorgen, zijn er nog steeds vragen over waarom bepaalde dingen uit het rapport zijn gehaald en waarom een andere organisatie nu verantwoordelijk is voor de bouw. De gemeente geeft hier geen goede uitleg over.

 

Het lijkt erop dat de gemeente Gennep niet genoeg informatie geeft en niet goed heeft nagedacht over hun beslissingen. In plaats van duidelijke antwoorden te geven, blijven er twijfels bestaan over het onderzoek en de beslissingen over de scholen.

 

Mikado: Politiek spel of kinderbelang?

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gemeente Gennep

Autodelen is dé oplossing voor gedeeld autogebruik, kostenbesparing en milieuvoordeel. Ontvang gratis advies en start jouw deelauto-initiatief vandaag nog! De gemeente Gennep en Trendsportal...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...