Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Vrijheid-express in Gennep

Nederland staat tijdens de Maand van de Vrijheid (van 4 april tot en met 5 mei 2020) stil bij driekwart eeuw vrede. De Vrijheid-express rijdt door het land. Woensdag was de bus al bij de Highlander Bridge in Gennep.

 

 

Gouverneur Theo Bovens, burgemeesters Peter de Koning, Manon Peltzer (Bergen) en Willem Gradisen (Mook en Middelaar) behoorde tot de genodigden.

 

 

 

 

De Vrijheidsexpress

 

 

Een reizende expositie over de Tweede Wereldoorlog en (on)vrijheid, maar ook een ontmoetingsplaats en evenementenplatform. Dat is de Vrijheid-express, een initiatief waaraan nu volop wordt gewerkt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

 

 

Veertien mobiele expo-trailers zullen in aanloop naar 5 mei 2020 het land intrekken, gelijk aan het aantal Bevrijdingsfestivals. Zij doen binnen een maand – de Maand van de vrijheid – elk zo’n zestig plekken aan, zoals scholen, verzorgingshuizen en stadspleinen.

 

 

75 jaar na de bevrijding zijn er steeds minder mensen die verhalen over de oorlog en de bevrijding uit de eerste hand kunnen vertellen. De bedoeling is dan ook om juist deze mensen in de trailers een podium te geven, bijvoorbeeld voor een lezing, interview of informele ontmoeting.

 

 

Bron en foto: twitter.com/BgmGennep

 

 

Reacties