Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

vrijheidsproject Vrijheidsplein Gennep Frank Weren
vrijheidsproject Vrijheidsplein Gennep Frank Weren

Gennep

Vrijheidsproject: Gennepenaren gezocht!

Gennepenaren worden opgeroepen voor een vrijheidsproject geleid door fotograaf Frank Weren. 80 inwoners zullen worden geportretteerd en delen hun persoonlijke kijk op vrijheid. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via frankweren@gmail.com.

Gennep staat op het punt geschiedenis te schrijven ter ere van de aankomende viering van 80 jaar vrijheid. Fotograaf Frank Weren uit Gennep heeft een ambitieus vrijheidsproject opgezet. Het draait om het vastleggen van de betekenis van vrijheid door middel van 80 portretten van Gennepse inwoners.

 

Frank, een bekend gezicht in de lokale fotografiekringen, staat bekend om zijn toewijding aan het vastleggen van de essentie van momenten, gebeurtenissen en emoties. Met zijn nieuwste project wil hij dit talent inzetten om de verschillende perspectieven op vrijheid binnen de gemeenschap vast te leggen.

 

Vrijheidsproject

 

Het idee is eenvoudig maar krachtig: 80 Gennepenaren, jong en oud, worden uitgenodigd om deel te nemen aan fotoshoots waarbij ze hun persoonlijke gedachten over vrijheid delen. Het resultaat zal een verzameling van portretten zijn, elk vergezeld van een verhaal dat een unieke kijk biedt op wat vrijheid voor verschillende mensen betekent.

 

Hoewel de details over de uiteindelijke presentatie van de portretten nog niet volledig zijn uitgewerkt, hoopt Frank dat de tentoonstelling tegen het begin van volgend jaar kan plaatsvinden, bij voorkeur in Gennep zelf. Geïnteresseerde Gennepenaren kunnen contact opnemen met Frank via frankweren@gmail.com voor een fotoshootafspraak.

 

Dit project biedt niet alleen een kans om stil te staan bij het verleden, maar ook om de diversiteit van ervaringen en perspectieven binnen de gemeenschap te omarmen. Door samen te werken aan dit bijzondere project kan Gennep vrijheid vieren op een manier die de rijke geschiedenis van de stad weerspiegelt.

 

Terugkijken: InZicht

 

Foto: Frank Weren

 

Verwant

Column

Teleurstelling heerst in de nieuwe column van Dwarsliggert over Gennep's afwezigheid bij het klokkenluiden van Europapa. Het 'Klein' zijn wordt beschouwd als een statement...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep overweegt Europapa op stadhuisklok te laten klinken, na initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman om Nederlandse deelnemer Joost Klein te steunen na diskwalificatie...

Gennep

Drie van de vier ooievaarskuikens in Gennep zijn overleden. Het overgebleven kuiken lijkt te kampen met een obstructie veroorzaakt door een braakbal, wat zijn...