Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Vuurwapen aangetroffen na anonieme melding
Vuurwapen aangetroffen na anonieme melding

Gennep

Vuurwapen aangetroffen na anonieme melding

Na anonieme tip ontdekt politie in Gennep alarmpistool omgebouwd tot vuurwapen tijdens huiszoeking. Bewoner gearresteerd; politie benadrukt belang van Meld Misdaad Anoniem voor tips over strafbare feiten.

Naar aanleiding van een melding bij Meld Misdaad Anoniem (MMA) heeft de politie een onderzoek ingesteld in een woning in Gennep. De anonieme tip suggereerde dat de bewoner van het genoemde adres in het bezit zou zijn van een vuurwapen.

 

Op woensdag 7 februari 2024 heeft de politie de woning doorzocht, waarbij inderdaad een vuurwapen werd aangetroffen.

 

Het betrof een alarmpistool dat omgebouwd was tot een functioneel wapen. Het pistool vertoonde uiterlijke kenmerken die niet te onderscheiden waren van een echt geweer.

 

Het aangetroffen alarmpistool is in beslag genomen voor nader onderzoek. De bewoner van de woning is aangehouden op verdenking van het illegaal bezit van een vuurwapen.

 

Daarnaast werden tijdens de doorzoeking nog andere verboden voorwerpen aangetroffen, die eveneens in beslag zijn genomen. De verdachte zal worden verhoord in verband met deze zaak.

 

Tijdens de doorzoeking werden ook andere verboden voorwerpen gevonden

Tijdens de doorzoeking zijn, naast het wapen, ook andere verboden voorwerpen gevonden

 

De politie benadrukt dat in bepaalde situaties het verschil tussen een echt en een nep vuurwapen moeilijk te onderscheiden kan zijn, zoals ook in dit geval. Dit onderstreept het belang van de meldingsmogelijkheid bij Meld Misdaad Anoniem, waar burgers informatie over strafbare feiten kunnen doorgeven zonder hun identiteit prijs te geven.

 

Tips kunnen worden doorgegeven via telefoonnummer 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl.

 

 

Meld Misdaad Anoniem (M.)

 

Meld Misdaad Anoniem (M.) biedt een veilig platform voor het melden van misdaden zonder je identiteit prijs te geven. Als je concrete en volledige informatie verstrekt, zorgt M. ervoor dat je anonimiteit gewaarborgd blijft bij het doorgeven van relevante details aan de autoriteiten.

 

Om je anonimiteit te beschermen, heeft M. technische en organisatorische maatregelen genomen. Je kunt zelf ook bijdragen door gebruik te maken van up-to-date software, zoals een virusscanner, en door voorzichtig te zijn met het delen van informatie.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat M. geen meldingen kan accepteren als je het enige slachtoffer bent zonder getuigen. In dat geval is het advies rechtstreeks contact op te nemen met de politie.

 

Door samen te werken met Meld Misdaad Anoniem kunnen we allemaal bijdragen aan een veiligere samenleving, zonder angst voor represailles.

 

Bron en foto: instagram.com/wijkagenten_gennep

 

Verwant

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...

Gennep

Op Paaszaterdag 30 maart vindt in Gennep de jaarlijkse Norbertus Wandeltocht plaats, georganiseerd door Stichting Vrienden van Norbertus. Het evenement heeft tot doel fondsen...

Gennep

Op zaterdag 16 maart 2024 organiseert Vocalgroup Goldies uit Gennep samen met Gospelchor Voices uit Uedem, Duitsland, haar eerste grote concert. Dit jubileumconcert, enkele...