Agenda
Volg ons
Shared Space
 

VVD wil overzicht ‘vakantiegangers’ met uitkering

Hoeveel statushouders in gemeente Gennep die een uitkering ontvangen, gaan er met vakantie en waar gaan ze dan naar toe? Dat wil de Gennepse VVD graag weten. Holger Rodoe en Fred Knigge hebben namens de fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

 

 

Uitkeringsgerechtigden mogen maximaal vier weken per jaar in het buitenland verblijven. Wie langer weg blijft, raakt zijn uitkering kwijt. Volgens de liberalen komen onze manier van leven, onze vrijheden, onze normen en waarden, en onze wetten en regels in het geding wanneer er misbruik wordt gemaakt van uitkeringen.

 

 

Veel Europese landen hebben te maken hebben met statushouders die tijdens hun vakantiedagen terugreizen naar hun land van herkomst, het land waarover ze beweren dat ze er gevaar lopen.

 

 

De VVD is daarom benieuwd naar welke landen de aanvragers met verblijfsstatus wilden. “Waren dit ook de landen van oorspronkelijke herkomst? En als dat het geval is, krijgen deze statushouders dan een terugkeerprogramma aangeboden?”

 

 

Uitkeringsfraude

 

 

De fractie wil uitkeringsfraude keihard aanpakken en vraagt daarom in hoeveel gevallen de maximale termijn van vier weken is overschreden en wat de consequenties zijn.

 

 

Uitkeringsfraude is een chique term voor diefstal, en wat betreft ‘vakantiegangers’ die reizen naar hun land van herkomst moeten we proactief acteren.

 

 

Reacties

Deel Bericht