Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Herfstwandeling

Gennep

Gezellige herfstwandeling

Op vrijdag 19 oktober gingen zo’n vijftig inwoners van de gemeente op pad met een IVN-gids. Aanleiding voor deze herfstwandeling was het nieuwe wandelboekje ‘De eindjes aan elkaar knopen’ van Dorry Smeets, dat gratis verkrijgbaar is bij het VVV-kantoor en diverse horecagelegenheden.

Op vrijdag 19 oktober gingen zo’n vijftig inwoners van gemeente Gennep op pad met IVN-gids Martha Thooen. Aanleiding voor deze herfstwandeling was het nieuwe wandelboekje De eindjes aan elkaar knopen van Dorry Smeets, dat gratis verkrijgbaar is bij het VVV-kantoor en diverse horecagelegenheden. Er werd afgetrapt met een warming-up van de beweegcoaches. Met een appel en een sapje van de Smaakparels gingen de wandelaars op pad.

 

 

Gratis wandelboekje verkrijgbaar

 

 

Aandachtig luisterden de wandelaars naar de uitleg van de IVN-gids bij de vele herfstverschijnselen.

 

 

Meerdere paddenstoelensoorten, bomen en planten werden onderweg waargenomen. In het bijzonder werd even stilgestaan bij een markante boom die zo’n tachtig jaar geleden door de schoonvader van een van de deelnemers werd geplant.

 

 

Bij terugkomst stond er bij Hoeve Carpe Diem een kop soep klaar voor alle deelnemers en werd er onder het genot van een drankje gezellig nagekletst.

 

 

Zo’n sfeervol en sportief samenzijn vraagt om een vervolg.

 

 

Op dit moment is nog niet bekend hoe; houd de berichtgeving in de gaten!

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 24 oktober 2018

 

 

Verwant

Heijen

Op vrijdag 23 februari vond de feestelijke opening plaats van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Heijen. Met de afronding van de verbouwing is het...

Regio

Het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten staat weer voor de deur, en het belooft een knotsgek spektakel te worden! Op 10 maart 2024 gaan de groenste...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep transformeert speelruimtes tot centrale kernspeeltuinen, waarin inwoners, inclusief kinderen, inspraak hebben. Het doel: sociale interactie bevorderen en speelplezier voor alle leeftijden stimuleren.

Gennep

Zwembad Pica Mare in Gennep staat er slecht voor, met renovatiekosten van €7,8 miljoen, nieuwbouw van €11,9 miljoen en sluiting van €2,2 miljoen. Gemeente...