Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Stan Janssen

Gennep

Wandelen voor het goede doel

Is vier dagen meelopen met de Nijmeegse Vierdaagse al een prestatie op zich, nog mooier is het als deelnemers deze krachtinspanning combineren met een goed doel.

 

Zo lopen Teus van Leeuwen en Ruud Zwollo uit Gennep mee om aandacht te vragen voor de tweede Samenloop voor Hoop die volgend jaar op 16 en 17 juni in Gennep wordt gehouden. Tijdens deze 24-uurs wandeling wil de organisatie zoveel mogelijk geld voor de gevreesde ziekte kanker ophalen.

 


Een ander goed doel is de nieuwe keuken voor de Molukse ouderenzorg waar Frank Pubben uit Gennep tijdens de Vierdaagse aandacht voor vraagt en zoveel mogelijk geld voor wil inzamelen.

 

Frank Pubben, Teus van Leeuwen en Ruud Zwollo doen voor GennepNews dagelijks verlag van het verloop van de Nijmeegse Vierdaagse!

 


Heel iets anders maar zeker zo belangrijk is de aandacht die Stan Janssen uit Gennep samen met honderd anderen jongeren uit heel Nederland vraagt voor Vrede, Vrijheid en Vriendschap in de wereld. Gezien vanuit het oogpunt van de jeugd moet er op deze drie items toch meer te bereiken zijn dat wat de wereld van volwassenen er nu van terecht brengt. Deze actie in een initiatief van kindercorrespondent Tako Rietveld. Hij is tien jaar verslaggever voor het NOS Jeugdjournaal geweest en ontdekte daar dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste volwassenen denken.

 

De jeugd is een oneindige bron van inspiratie en creativiteit, onder meer met deze actie wil ik de jeugd een stem geven!

 

Auteur en foto: Frans Thonen

 

 

Verwant

Gennep

Zondag verzamelde de gemeenschap van Gennep zich bij het Vrijheidsplein, gelegen aan de imposante Highlanderbrug, om een belangrijke mijlpaal te herdenken: de bevrijding van...

Gennep

Op het Vrijheidsplein in Gennep is een Anne Frankboom geplant ter vervanging van de zieke Vrijheidsboom, met deelname van leerlingen en wethouder Frank Pubben,...

Gennep

Gemeente Gennep neemt leidende rol in Rookvrije Generatie-initiatief door rookvrije schoolpleinen en speeltuinen te realiseren. Wethouder Frank Pubben onthult Rookvrije Generatie-bord en -banner in...

Culthis

Culthis' februari-programma belicht de Genneps Gewiekste stadsquiz, waarvan de organisatoren de Ganapja-onderscheiding ontvingen. Daarnaast blikt de recent geïnstalleerde wethouder Frank Pubben terug op het...