Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Wanneer staat het stadhuis in de steigers?

Vorige week is door burgemeester Peter de Koning en Chris van Kempen, directeur van CVK Bouw, de aannemingsovereenkomst getekend voor restauratie en verbouwing van het stadhuis aan de Markt in Gennep.

 

 

CVK Bouw

 

 

De renovatie omvat vervanging van het natuurstenen leien dak, restauratie van natuurstenen elementen, reparatie en deels vernieuwing van de houten luiken en het volledig schilderen van het houtwerk. De werkzaamheden worden mede gefinancierd door het rijk en de provincie.

 

 

Opknapbeurt Genneps stadhuis

 

 

Binnen wordt de raadszaal opgeknapt, geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en nieuwe audiovisuele middelen.

 

 

Raadsvergaderingen en trouwerijen

 

 

Het werk start in januari 2019 en wordt uitgevoerd in twee fasen. Tijdens fase 1, in januari en februari, worden alle werkzaamheden aan de binnenzijde uitgevoerd. De raadszaal is in deze periode niet beschikbaar voor raadsvergaderingen en trouwerijen.

 

 

Ooievaars

 

 

Fase 2 start in augustus als de natuur daar klaar voor is. Als de ooievaars met hun jongen zijn vertrokken, de vleermuizen hun jongen hebben gezoogd en zich klaarmaken voor de winter wordt de buitenzijde van het stadhuis aangepakt. In deze periode zal het stadhuis in de steigers staan.

 

 

In de steigers

 

 

Trouwen in de raadszaal is dan wel mogelijk, maar bruidsparen moeten er rekening mee houden dat het pand in de steigers staat. In overleg met de gemeente kunnen zij – net als altijd – ook voor een andere trouwlocatie kiezen.

 

 

De oplevering is in december 2019.

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 27 december 2018

 

 

Reacties