Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Maas Gennep

Gennep

Wateroverlast: blijf alert!

Er wordt vandaag weer veel regen verwacht. Dit zorgt voor hoge waterstanden in de Maas, de zijrivieren en andere beken in heel Limburg. Mogelijk leiden deze hoge waterstanden ook tot het onderlopen van de uiterwaarden. Kijk voor meer informatie op Gennep.News!

Er wordt vandaag weer veel regen verwacht. Dit zorgt voor hoge waterstanden in de Maas, de zijrivieren en andere beken in heel Limburg. Mogelijk leiden deze hoge waterstanden ook tot het onderlopen van de uiterwaarden.

 

 

De gemeente Gennep vraagt iedereen die (recreatief) gebruikt maakt van de uiterwaarden om alert te zijn en informatie over de waterstanden te volgen. Voor watersporters die op rivieren, plassen of in havens verblijven geldt de oproep om alert te zijn zodat zij niet verrast worden door een plotselinge stijging van het water.

 

 

Boodschap

 

 

Veel Limburgers hebben op dit moment te maken met flinke wateroverlast. Gouverneur Johan Remkes wil hen een hart onder de riem steken met deze boodschap.

 

 

 

 

Code geel

 

 

Het KNMI heeft donderdag om 03.20 uur code rood beëindigd, code geel is van kracht. Met uitzondering van het westen komen er nog steeds regenbuien voor. Deze neerslag valt bovenop de vele neerslag die het afgelopen etmaal al is gevallen. Met name in het oosten en zuiden van het land kunnen verkeer en buitenactiviteiten nog steeds hinder ondervinden. Bovendien is er in Zuid-Limburg is er nog steeds sprake van wateroverlast als gevolg van overstromingen. De buien zullen later vandaag geleidelijk verdwijnen, het laatst in Limburg.

 

 

Actuele weersverwachtingen en waterstanden

 

 

Het weer: Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI), Waterstanden van de Maas: waterinfo.rws.nl (Rijkswaterstaat), waterstanden Limburg: waterstandlimburg.nl (Waterschap Limburg), tips over wat je zelf kunt doen tegen wateroverlast: wachtnietopwater.nl, Veiligheidsregio Limburg Noord: vrln.nl/calamiteit, Veiligheidsregio Zuid-Limburg: vrzl.nl/calamiteit.

 

 

Verwant

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Column

De magie van Sinterklaas in Gennep dreigt te vervagen door financiële obstakels. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News om te ontdekken hoe...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...