Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Wateroverlast: blijf alert!

Er wordt vandaag weer veel regen verwacht. Dit zorgt voor hoge waterstanden in de Maas, de zijrivieren en andere beken in heel Limburg. Mogelijk leiden deze hoge waterstanden ook tot het onderlopen van de uiterwaarden.

 

 

De gemeente Gennep vraagt iedereen die (recreatief) gebruikt maakt van de uiterwaarden om alert te zijn en informatie over de waterstanden te volgen. Voor watersporters die op rivieren, plassen of in havens verblijven geldt de oproep om alert te zijn zodat zij niet verrast worden door een plotselinge stijging van het water.

 

 

Boodschap

 

 

Veel Limburgers hebben op dit moment te maken met flinke wateroverlast. Gouverneur Johan Remkes wil hen een hart onder de riem steken met deze boodschap.

 

 

 

 

Code geel

 

 

Het KNMI heeft donderdag om 03.20 uur code rood beëindigd, code geel is van kracht. Met uitzondering van het westen komen er nog steeds regenbuien voor. Deze neerslag valt bovenop de vele neerslag die het afgelopen etmaal al is gevallen. Met name in het oosten en zuiden van het land kunnen verkeer en buitenactiviteiten nog steeds hinder ondervinden. Bovendien is er in Zuid-Limburg is er nog steeds sprake van wateroverlast als gevolg van overstromingen. De buien zullen later vandaag geleidelijk verdwijnen, het laatst in Limburg.

 

 

Actuele weersverwachtingen en waterstanden

 

 

Het weer: Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI), Waterstanden van de Maas: waterinfo.rws.nl (Rijkswaterstaat), waterstanden Limburg: waterstandlimburg.nl (Waterschap Limburg), tips over wat je zelf kunt doen tegen wateroverlast: wachtnietopwater.nl, Veiligheidsregio Limburg Noord: vrln.nl/calamiteit, Veiligheidsregio Zuid-Limburg: vrzl.nl/calamiteit.

 

 

Reacties