Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

huismus

Gennep

Weer veel huismussen in Gennep

Gemeente Gennep was afgelopen weekend, net als de rest van Nederland, onderdeel van de 20ste Nationale Tuinvogeltelling van de Vogelbescherming en Sovon Vogelonderzoek. Bekijk de uitslag op Gennep.News.

Gemeente Gennep was afgelopen weekend, net als de rest van Nederland, onderdeel van de 20ste Nationale Tuinvogeltelling van de Vogelbescherming en Sovon Vogelonderzoek.

 

 

Tuinvogeltelling

 

 

Het grootste citizen science project van Nederland levert een beeld van de vogelsoorten die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. Volgens de resultaten werd de huismus het meest gezien in Gennep, gevolgd door de koolmees en de pimpelmees.

 

 

Opvallend: De huismus werd in minder dan de helft van de getelde tuinen gezien, terwijl de koolmees in bijna driekwart van de tuinen werd gespot. Andere veel geziene vogelsoorten in Gennep waren de houtduif, merel, vink, ekster, roodborst, kauw en Turkse tortel.

 

 

Iedereen kan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling. Het is simpel: tel een half uur de vogels in de tuin of op het balkon en meld de resultaten op tuinvogeltelling.nl. Voor degenen die geen vogelaar zijn, is er ook de webapp Mijntuinvogeltelling.nl die helpt bij het herkennen van de vogels.

 

 

Gemeente Gennep

 

 

Hoeveel vogels zijn er in de gemeente Gennep geteld, en welke vogels zien we hier we het vaakst?

 

 

Top 10 Gemeente Gennep

  1. Huismus (591x)
  2. Koolmees (366x)
  3. Pimpelmees (245x)
  4. Houtduif (198x)
  5. Merel (164x)
  6. Vink (113x)
  7. Ekster (111x)
  8. Roodborst (104x)
  9. Kauw (83x)
  10. Turkse tortel (78x)

 

 

De Nationale Tuinvogeltelling is elk jaar een groot succes, met veel deelnemers die in Nederlandse tuinen vogels tellen. Dit jaar was geen uitzondering, met ruim 120.000 deelnemers die meer dan 1,5 miljoen vogels telden.

 

 

Het project levert waardevolle informatie over de vogelsoorten die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn en de ontwikkelingen daarin. Het is een belangrijk citizen science project dat bijdraagt aan ons begrip van de vogelwereld en het belang van tuinen voor vogels.

 

 

Foto: wikipedia

 

 

Verwant

Gennep

Vroeg uit de veren, een stevig ontbijt, de laarzen aan en op naar de plek waar gestart wordt met de schoonmaak in de natuur....

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...

Gennep

Op zaterdag 13 maart heeft de kringloop- en outletwinkel in Gennep haar deuren definitief gesloten. Het team heeft de afgelopen jaren met veel plezier...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...