Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Boom Brabantweg rotonde Gennep

Gennep

Werkzaamheden Spoorwegje van start

Binnenkort zullen er werkzaamheden van start gaan om de verkeersveiligheid op het Spoorwegje en rondom de rotonde Brabantweg-Spoorstraat-Heijenseweg in Gennep te verbeteren. Deze maatregelen omvatten het omvormen van het Spoorwegje tot een fietsstraat.

Binnenkort zullen er werkzaamheden van start gaan om de verkeersveiligheid op het Spoorwegje en rondom de rotonde Brabantweg-Spoorstraat-Heijenseweg in Gennep te verbeteren.

 

Deze maatregelen omvatten het omvormen van het Spoorwegje tot een fietsstraat, waardoor doorgaand fietsverkeer tussen de fietstunnel onder de Weverstraat en de rotonde voorrang zal krijgen.

 

Paardenkastanjeboom

 

Helaas zal de kap van de paardenkastanjeboom op de hoek van de Spoorstraat en de Brabantweg noodzakelijk zijn om de werkzaamheden rondom de rotonde uit te voeren. Deze boom belemmert het zicht op de rotonde en vormt een obstakel voor een veilige oversteek voor mindervaliden.

 

Column: Kappen

 

Als compensatie zal de gemeente twee nieuwe bomen planten, hoewel de exacte locatie hiervan nog niet is vastgesteld.

 

Maatregelen

 

Naast de omvorming van het Spoorwegje tot fietsstraat worden er verschillende maatregelen genomen om de veiligheid rondom de rotonde te verbeteren. Dit omvat het gelijkvloers maken van oversteekplaatsen om de toegankelijkheid voor mindervaliden te verbeteren, aanpassingen aan de asfaltkleur op bepaalde plaatsen om de verkeerssituatie duidelijker te maken, en verbeterde wegmarkeringen.

 

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Van Kessel Wegenbouw B.V. en zullen naar verwachting beginnen op 12 juni 2023 en duren tot medio juli. De uitvoering begint bij de rotonde, waarbij maximaal één rijstrook per keer wordt afgesloten voor verkeer.

 

Fietsers zullen worden omgeleid via de Spoorstraat, Burgemeester Woltersstraat en het fietspad door het Weverpark (Houthakkersgroes). Omwonenden van het Spoorwegje zullen door de aannemer gedetailleerde informatie ontvangen over de planning, mogelijke overlast en verkeersmaatregelen.

 

Verwant

Ven-Zelderheide

Op dinsdag 11 juni 2024 wordt de Kleefseweg tijdelijk afgesloten voor het plaatsen van een betonnen rioolhuisje. Het verkeer wordt omgeleid. Meer informatie op...

Gennep

Bewoners van Gennep uiten zorgen over het maaibeleid langs de Brabantweg vanwege veiligheids- en milieukwesties. Hoewel reacties van de gemeente nog worden verwacht, roepen...

Column

De nieuwe column Coronaboom van Dwarsliggert op GennepNews vat de discussie over een coronamonument samen. De suggestie om de paardenkastanjeboom als symbool te gebruiken...

N271

De N271 zal van 2 april 06.00 uur tot en met 10 april 19.00 uur volledig worden afgesloten voor doorgaand verkeer ter hoogte van...