Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Willibrord van Beek waarnemend burgemeester

Willibrord van Beek wordt waarnemend burgemeester in gemeente Gennep. Hij vervangt Peter de Koning die officieel per 1 november opstapt maar zijn taken begin september al heeft neergelegd.

 

 

Willibrord van Beek

 

 

Van Beek was van 2013 tot 2019 commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Hij werd begin dit jaar opgevolgd door Hans Oosters. Van Beek was eerder ook al waarnemend burgemeester, maar dan in Bernheze. In 2006 was hij voorzitter van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Tussen 1998 en 2012 was hij Kamerlid. De VVD’er is zeventig jaar oud.

 

 

 

 

Gouverneur Theo Bovens heeft de tijdelijke burgemeester met ingang van 14 oktober 2019 aangesteld. Bovens heeft zijn besluit tot aanstelling genomen na het horen van een delegatie van de gemeenteraad van Gennep.

 

 

Gezamenlijk is geconcludeerd dat de persoon van de heer Van Beek goed past in het profiel.

 

 

 

 

Peter de Koning heeft Zijne Majesteit de Koning verzocht hem met ingang van 1 november 2019 ontslag te willen verlenen. Zijn taken worden al een tijdje waargenomen door loco-burgemeester Peter Lucassen.

 

 

De waarneming van het burgemeestersambt van Gennep zal voortduren tot aan de komst van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester. De benoemingsprocedure zal begin 2020 worden opgestart. Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester van Gennep nog voor het zomerreces zijn werkzaamheden kunnen oppakken.

 

 

Reacties