Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

van pension voor Indonesische gasten tot thuisbasis voor autosportorganisatie Creventic
van pension voor Indonesische gasten tot thuisbasis voor autosportorganisatie Creventic

Gennep

Clarenshof wordt vernieuwd

Winkelcentrum Clarenshof, tussen Zandstraat en De Poel, wordt vernieuwd! Renovatie en nieuwbouw brengen moderne appartementen en winkelruimtes. Voorbereidingen starten op 10 april 2024, met sloop en herontwikkeling in twee fasen.

Winkelcentrum Clarenshof gaat op de schop en wordt helemaal opgeknapt. Dat betekent een nieuwe uitstraling en meer plek voor mensen om te wonen.

 

Impressie van de toekomstige Zandstraat

 

Het hele plan gebeurt in twee delen. Eerst gaan ze het huidige winkelcentrum slopen om ruimte te maken voor 25 nieuwe, milieuvriendelijke appartementen.

 

Daarna gaan ze aan de slag met de panden aan de Zandstraat 9 t/m 19 (alleen de oneven nummers). Die worden omgebouwd tot 5 winkels en 10 huurappartementen.

 

Wiertshof

 

Van de vrolijke en herkenbare kleuren die de Zandstraat nu sieren, blijft niets over. Alles transformeert naar een saai palet van wit en grijs.

 

Maar in het hart van Gennep brengt men straks wel een eerbetoon aan een lokale legende die de Nederlandse muziekwereld heeft verrijkt: Johannes Wierts.

 

Wiertshof: Ode aan Johannes Wierts

 

Deze componist, geboren en getogen in Gennep, krijgt een eigen straatnaam dankzij de bouw van de nieuwe appartementen en winkels tussen de Zandstraat en De Poel.

 

Herontwikkeling Clarenshof Gennep Impressie Zandstraat

Impressie van de toekomstige Zandstraat

 

Sloop

 

De voorbereidingen starten op 10 april 2024. Ze halen dan wat straatstenen weg bij parkeerplaats De Poel en ook de fietsenstalling moet wijken. Dat is nodig zodat ze het winkelcentrum en het pand op Zandstraat 19 kunnen slopen.

 

De echte sloop begint in mei en duurt ongeveer vier weken. Tijdens die tijd kun je niet meer doorlopen tussen De Poel en de Zandstraat. Maar geen zorgen, parkeren kan nog steeds op De Poel.

 

Outletwinkel laat Clarenshof leeg achter

 

Als je te voet bent, kun je via de Maasstraat of de Poststeeg lopen om van De Poel naar de Zandstraat te gaan, en andersom.

 

De gemeente werkt samen met Logter Holding B.V. aan deze vernieuwing.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gennep

Het Veteranen Anjerperk opent op het Vrijheidsplein in Gennep, als eerbetoon aan veteranen. Burgemeester Hans Teunissen leidt de ceremonie, waarbij de laatste anjers worden...

Ven-Zelderheide

Voordat De Uitkomst voorgoed haar deuren sluit, nodigt het bestuur iedereen uit voor een afscheid op 25 mei van 15.00 tot 18.00 uur. Geniet...

Regio

Limburg presenteert ambitieuze plannen voor verduurzaming van Chemelot, realisatie van Einstein Telescope en productie voor Defensie. Provincie roept formerende partijen en demissionair kabinet op...