Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Zeeman verlaat Gennep

De deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse die dit jaar door het centrum van Gennep trekken, komen niet alleen voor het laatst langs burgemeester Peter de Koning. Eerst wandelen zij nog een keer langs het Gennepse filiaal van Zeeman. Op 10 augustus sluit de textielsuper haar winkel aan de Zandstraat.

 

 

De klant winkelt volgens de budgetketen liever online en in de grote stad. Ook Cuijk, waar de Zeeman al gesloten is, heeft last van de aantrekkingskracht van Nijmegen.

 

 

Zeeman heeft de afgelopen jaren het aantal filialen in Nederland bewust verkleind. Het gaat de kledingketen voor de wind, ondanks of dankzij het feit dat ze er zijn afgestapt van het idee dat er in elke dorpskern een winkel moet zitten.

 

 

Foto: Mark van Willigenburg

 

 

Leegstand

 

 

Nadeel is dat kleine winkelcentra in de regio van aantrekkelijke winkelsteden dreigen leeg te lopen. Voor Gennep en Cuijk is de leegstand van de lokale winkelcentra een doorn in het oog.

 

 

Zeeman, waar je even snel sokken of onderbroeken koopt, is in zeven landen actief. De vestigingen in Boxmeer en Groesbeek zijn voor Gennepenaren straks het dichtst bij.

 

 

Reacties

Deel Bericht