Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Zo viert Gennep 75 jaar vrijheid

Het is bijna 75 jaar geleden (12 februari 1945) dat Gennep werd bevrijd. Om dat te herdenken én te vieren wordt een scala aan activiteiten georganiseerd in de gemeente. Hoogtepunt moet het weekend van 15 en 16 februari worden met herdenkingen in Gennep, Milsbeek en Ottersum.

 

 

Stichting Evenementen Gennep (SEG) heeft de taak op zich genomen om alle initiatieven die er in de gemeente leven met elkaar te verenigen. De initiatieven komen onder meer van Stichting Veritable, Stichting Gennep-Niers-Goch (GNG), het Elzendaalcollege, de basisscholen, LGOG, Stichting Tijdsloop, gemeente Gennep, de cultuurcoach, Stichting Doejemee, Stichting 4Events, Platform Cultuurhistorie Maas en Niers en de veteranen.

 

 

Levenslicht

 

 

Zondag 26 januari vindt om 19.00 uur de lokale Holocaust herdenking plaats. Hierbij worden op het Ellen Hoffmannplein het interactieve monument Levenslicht en een nieuw informatiebord onthuld.

 

 

Levenslicht

 

 

Battlefield Route

 

 

Zondag 16 februari is de Battlefield Route Op Locatie met gidsen en militaire voertuigen. De tocht begint in Groesbeek en eindigt in Gennep bij het stadhuis, waar een militair hoofdkwartier en een radiostation bekeken kunnen worden. Om aan te melden en voor meer informatie kijk je op evenementengennep.nl of veritable.eu (klik).

 

 

Op evenementengennep.nl is ook de rest van het programma te vinden.

 

 

Reacties