Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Rondje Genneperhuis Foto Annette Hopman

Gennep

Zomervakantie! Wat gaan we doen?

Zomervakantie! De zomer van 2020 wordt anders dan anders maar is dat erg? Nee, want in Gennep en omgeving is zat te beleven! Bekijk onze tips op Gennep.News! Mis je nog iets? Laat het ons dan weten via redactie@Gennep.News.

Zomervakantie! De zomer van 2020 wordt anders dan anders maar is dat erg? Nee, want in de omgeving is zat te beleven. Kenny B. zong het al: blijf hier! Veel mensen doen dat ook dus daarom een aantal leuke tips voor de komende weken. Mis je nog iets? Laat het ons weten via redactie@Gennep.News.

 

 

Let op! Hou je ten alle tijden aan de regels van het RIVM en de huisregels van ondernemers.

 

 

 

 

Natuurspeeltuin De Diepen

 

 

De Diepen beschikt sinds kort over een heuse natuurspeeltuin! In tegenstelling tot een traditionele speeltuin hier dus geen wipkippen en glijbanen, maar houten speeltoestellen met veel ruimte en gras om te ravotten. Een plek waar kinderen vrij kunnen spelen in de natuur. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

Terrasconcerten

 

 

Muziek in een uniek decor: Roepaen opent het terras voor live muziek, genieten in de zon met lekkere drankjes, een relaxte sfeer en de beste muzikanten van Nederland. Er zijn nog kaartjes voor Robert Jan Stips & Marieke Brokamp en Tim Knol. Natuurlijk staan er ook weer een flink aantal undercoversessies (o.a. U2, Metallica en The Doors) op de agenda! Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

Parc Buitengewoon

 

 

De Rhulenhof was een begrip in de omgeving. De oude expositietuin heet tegenwoordig Parc Buitengewoon en je kunt er nu zelf in prachtige unieke tuinen verblijven en de mooiste hoekjes ontdekken. Het landelijke gelegen en mooi aangelegde park biedt vrij uitzicht over velden en bos. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

Ooievaars spotten

 

 

Al jaren bivakkeren er ooievaars bovenop het historisch stadhuis aan de Markt van Gennep. Vanaf medio februari tot eind juli worden de ooievaars gestreamd via Beleefdelente.nl. Je kunt de ooievaars natuurlijk ook in het echt bekijken vanaf een terrasje op de gezellige Markt van Gennep! Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

Euregio Studenten Muziekfestival

 

 

Euregio Studenten Muziekfestival presenteert dit jaar weer jong pianotalent in de kapel van Roepaen. Dinsdag 21 juli om 20.00 uur speelt Clara Strobel muziek van Beethoven. Een dag later is Daan Oostdam aan de beurt. Toegang is gratis maar reserveren via info@roepaen.com is verplicht! Klik hier voor meer informatie.

 

 

Museum Het Petershuis

 

 

In Museum Het Petershuis is deze zomervakantie, naast de vaste expositie, de interessante verzameling historisch aardewerk te zien. Het museum aan de Niersstraat 2 in Gennep herbergt ook een prachtige verzameling hedendaags keramiek. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

Beweegkansen

 

 

Op dinsdag 7, 14 en 21 juli zijn er om 20.15 uur kennismakingslessen Beweegkansen op het terrein van Jong Nederland aan de Prinses Irenestraat 23 in Gennep. De lessen van Hilde Desmet en Paula de Visser duren een uur, kosten € 5,- en bestaat uit rustige bewegingen, waarbij je start vanaf je eigen niveau. Iedereen kan en mag meedoen. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Outdoor Gennep: kanoen op de Niers

 

 

Niet bang om een nat pak te halen? De landerijen bij de Niers en het landgoed van Roepaen zijn zeer geschikt voor zowel kleine als grote outdoor activiteiten. Ga stroomopwaarts en huur een kano of kajak en bekijk de Zelderse Driessen eens vanaf het water.

 

 

 

 

Genneperhuis

 

 

Ten noordwesten van Gennep liggen de restanten van wat ooit een indrukwekkende vesting was. Om er lekker te kunnen wandelen of fietsen zijn verschillende bruggetjes aangelegd.

 

 

 

 

Martinustoren

 

 

Buiten zie je de Gennepse oorlogshistorie, binnen beleef je gratis de geschiedenis in de vorm van geluiden en filmpjes. Een fraai uitzicht over waar de Niers langs kronkelwegen bij een burcht de Maas ontmoet vind je bovenin de toren. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Koningsven

 

 

Het gebied rondom de Diepen en de Sint Jansberg is prachtig om natuur te snuiven.

 

 

 

 

#GennepGezien

 

 

Nog een laatste tip: Vergeet je camera (of telefoon) niet, maak foto’s en stuur ze naar redactie@Gennep.News voor onze rubriek #GennepGezien!

 

 

 

 

Foto: #GennepGezien Annette Hopman

 

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op zaterdag 16 maart 2024 organiseert Vocalgroup Goldies uit Gennep samen met Gospelchor Voices uit Uedem, Duitsland, haar eerste grote concert. Dit jubileumconcert, enkele...