Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

ZwembadCoalitie
Start van de protestmars bij Pica Mare in Gennep

Gennep

Pica Mare: Elke maand actie!

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen hebben voor gezondheid en sociale cohesie, vooral voor jeugdzwemvaardigheid.

De gemeenschap van Gennep blijft vastberaden in haar strijd om zwembad Pica Mare te behouden. Ondanks aanhoudende stilte vanuit het gemeentehuis laten zij hun stem luid en duidelijk horen via de ZwembadCoalitie: het zwembad moet blijven!

 

Na een indrukwekkende protestmars, de 24 uur van Gennep en een petitie, lijkt de dreiging van sluiting nog altijd als een donkere wolk boven Pica Mare te hangen.

 

ZwembadCoalitie

 

“Het is tijd dat de gemeente kleur bekent en concrete stappen neemt om ons geliefde zwembad te redden!”

 

Aldus Willem Elders van de ZwembadCoalitie. Om de druk op de ketel te houden, heeft de ZwembadCoalitie besloten om elke maand een nieuwe actie te organiseren.

 

Zwembad Pica Mare staat er beroerd bij, zo blijkt uit een alarmerende haalbaarheidsstudie van onderzoeksbureau Synarchis. De noodzaak voor actie dringt zich op, waarbij renovatie, nieuwbouw en zelfs sluiting als opties op tafel liggen. Financieel gezien belooft geen van deze keuzes rooskleurig te zijn.

 

Actie

 

Aanstaande zaterdag, 20 april, zullen zij zich verzamelen op het Ellen Hoffmannplein, voor het gemeentehuis van Gennep. Maar niet met lege handen! Deelnemers wordt gevraagd om kinderbadjes, zwembanden, duikbrillen en andere zwemattributen mee te nemen, als symbool voor hun strijd voor het behoud van Pica Mare.

 

“Samen staan we sterker,” zegt Willem namens de ZwembadCoalitie.

 

“We roepen alle inwoners van Gennep en omstreken op om zich bij ons aan te sluiten en te laten zien dat wij niet zullen rusten totdat de optie van sluiting definitief van tafel is.”

 

Het belang van het zwembad wordt niet alleen onderstreept, maar ook in klinkende termen benadrukt: sluiting zou een regelrechte bom onder de gezondheid, sociale activiteit en de hechte banden in de gemeenschap leggen, vooral wat betreft de zwemvaardigheid van onze jeugd.

 

Column: Kopje onder

 

Verwant

Column

Teleurstelling heerst in de nieuwe column van Dwarsliggert over Gennep's afwezigheid bij het klokkenluiden van Europapa. Het 'Klein' zijn wordt beschouwd als een statement...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep overweegt Europapa op stadhuisklok te laten klinken, na initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman om Nederlandse deelnemer Joost Klein te steunen na diskwalificatie...

Gennep

Drie van de vier ooievaarskuikens in Gennep zijn overleden. Het overgebleven kuiken lijkt te kampen met een obstructie veroorzaakt door een braakbal, wat zijn...