Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gennepse ooievaars weer te zien op Beleef de Lente

Vanaf nu zijn de ooievaars op het Gennepse stadhuis weer volgen via de (vernieuwde) website van Beleef de Lente (Vogelbescherming Nederland).

 

 

Met blogs van de STORK-crew, filmpjes, feitjes en meer. Beleef de Lente 2017 start op 7 maart 2017 om 20.00 uur, na afloop van de tv-special van Vroege Vogels over Beleef de Lente op NPO2.

 

 

Ooievaarkenner Leo Daanen heeft afgelopen week met zijn zoomlens vastgesteld dat het ‘oude’ mannetje (inclusief ring) weer terug is op het nest. Een eerder, onbekend mannetje, is verdreven van het nest. Het vrouwtje lijkt ook hetzelfde te zijn als vorig jaar. Benieuwd of er dit jaar ook weer een mooi nestje jongen komt. Spannend!

 

 

Al een aantal jaren bivakkeren er ooievaars bovenop het historisch stadhuis aan de Markt van Gennep. Het nest ligt mooi hoog en vlakbij een waterrijk natuurgebied met voldoende voedsel. Soms overwinteren ze ook in Gennep. In het voorjaar broeden ze, waarna gemiddeld drie jongen uitvliegen. Deze jongen worden ieder jaar, wanneer ze ongeveer zes weken oud zijn, geringd, zodat ze te traceren blijven.

 

 

Zie ook: www.gennep.nl/ooievaars

 

 

Ooievaars

 

 

 

Bron: Gemeente Gennep

 

 

Reacties