Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gezamenlijke fietsverlichtingsactie middelbare scholen

In de week van 23 oktober voeren Metameer, het Pro College en het Elzendaalcollege een gezamenlijke fietsverlichtings(reparatie)actie uit zodat de leerlingen, nu de dagen weer korter worden, in het donker goed zichtbaar zijn.

 

 

De gezamenlijke fietsverlichtingsactie is een samenwerking tussen de middelbare scholen in de gemeente Boxmeer en St. Anthonis, gemeente Boxmeer en Sint Anthonis, politie, Stichting Wijkraad Boxmeer West en de fietsenmakers Fietsplus Rob, Gerard Kocken tweewielers, Marc Ermens Fietsen, Thijs Hendriks tweewielers en Bike Totaal Theo Aben.

 

 

Ellen van der Straaten, Elzendaalcollege Boxmeer:

 

 

In de week na de herfstvakantie besteden we tijdens de mentorles aandacht aan goede fietsverlichting. Er wordt een filmpje getoond waarin aandacht wordt besteed aan de gevaren van het niet gebruiken van de fietsverlichting en het gebruik van de smartphone in het verkeer komt ook aan bod. Daarnaast wordt op school de fiets gecontroleerd. De leerlingen worden gewezen op eventuele gebreken en kunnen in diezelfde week kleine reparaties aan hun fietsverlichting laten uitvoeren door de aangesloten fietsenmakers.

 

 

De kosten voor de onderdelen, zoals de batterijen van de fietsverlichting, zijn voor rekening van gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis. Leerlingen waarvan de fiets teveel mankementen heeft, ontvangen een kortingsbon voor een van deze fietsenmakers.

 

 

Bewustwording voor alle leerlingen

 

 

Deze actie komt voort uit de landelijke fietsverlichtingsactie en maakt leerlingen bewust van de kwetsbaarheid in het donker. Het doel van de scholen is om samen te zorgen voor een veilige verkeersomgeving, zowel in het donker als bij daglicht.

 

Daar is dit initiatief een mooi voorbeeld van!

 

 

Voegt Ellen van der Straaten tot slot toe.

 

 

Reacties