Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

SONY DSC

Gennep

Gezamenlijke inzet voor goed aanbod sociale huurwoningen

Destion en huurders maken prestatieafspraken met gemeenten

De gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar, Huurdersraad Destion en woningcorporatie Destion zijn elkaars natuurlijke partners als het gaat om de sociale huursector. De partijen streven naar voldoende kwalitatief goede en betaalbare woningen in een aantrekkelijke omgeving. Daarvoor ondertekenden ze op 14 december 2016 prestatieafspraken.

Inhoud van de afspraken
Centraal in de afspraken staan het beheer van woningen, de betaalbaarheid en de nieuwbouw van diverse typen sociale huurwoningen. Ook wordt rekening gehouden met specifieke doelgroepen, zoals vluchtelingen met een verblijfsvergunning of ouderen die langer thuis blijven wonen. Daarnaast is de kwaliteit en duurzaamheid van woningen een belangrijk onderwerp.

Sociale woningaanbod
Destion is een belangrijke speler op het gebied van sociale woningbouw binnen de drie gemeenten in Noord-Limburg. De corporatie blijft sociale huurwoningen bouwen met een maximale huurprijs van € 710,69. Voor 2017 staan er verschillende projecten voor sociale woningen op de planning in het Maasduinengebied. Het aantal te verkopen woningen wordt nauwlettend gevolgd en jaarlijks besproken.

Huurders goed vertegenwoordigd
Dat er prestatieafspraken gemaakt worden is niet nieuw. Wel nieuw is dat de huurdersorganisatie daarbij een volwaardige partner is. Op een constructieve en kritische manier behartigt de Huurdersraad de belangen van huurders en woningzoekenden bij het overleg over de afspraken.

Aansluiting op Woningwet en Woonvisie
De afspraken vloeien voort uit de Woningwet die sinds vorig jaar van kracht is en sluiten aan op de Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg. Zodra de drie gemeenten hun eigen lokale woonvisie vaststellen, worden de afspraken opnieuw tegen het licht gehouden.


Foto vlnr: directeurbestuurder Destion Wilbert Pothoff, burgemeester Peter de Koning (Gennep), voorzitter Huurdersraad Destion Henk Rutjes, wethouder Geertjan Wienhoven en burgemeester Pelzer.

De prestatieafspraken zijn hier te vinden, op de website van Destion.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwant

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...

Gennep

Ontkerkelijking zet de toekomst van de Norbertuskerk in Gennep-zuid op losse schroeven, terwijl in Ven-Zelderheide de Sint-Antonius Abtkerk een nieuwe richting inslaat met de...

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...