Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Arvato duurzaam - De logistieke campus van Arvato in Gennep.jpg
Arvato duurzaam - De logistieke campus van Arvato in Gennep.jpg

Heijen

“Arvato breidt duurzaam uit”

Arvato breidt zijn logistieke campus in Gennep uit met vier nieuwe duurzame warehouse modules, gericht op de groeiende vraag en duurzame bedrijfsvoering. De uitbreiding omvat circulair staal, gasloze verwarming, zonnepanelen, en een geautomatiseerd AutoStore-systeem, waarmee Arvato haar totale oppervlakte in Gennep tot 228.000 vierkante meter vergroot.

Arvato kondigt de uitbreiding aan van zijn logistieke campus in Gennep. Deze stap is ingegeven door de groeiende vraag van bestaande klanten en de ambitie van Arvato voor duurzame bedrijfsvoering. Het bedrijf zal vier extra warehouse modules toevoegen, wat resulteert in een totale oppervlakte van 228.000 vierkante meter.

 

Duurzaamheid is een centraal thema in de uitbreiding, met de nieuwbouw die voldoet aan de Global Sustainable Building Policy van Arvato. De gebruikte materialen omvatten circulair staal, en de nieuwe modules zijn uitgerust met gasloze verwarming, batterijopslag, zonnepanelen en intelligente verlichting.

 

De duurzaamheidsprestaties van de modules zullen worden beoordeeld volgens de GPR (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn). Het implementeren van het geautomatiseerde AutoStore-systeem als onderdeel van de uitbreiding benadrukt het streven naar efficiëntie in logistieke processen. Met deze toevoeging heeft Arvato nu drie AutoStores in Gennep.

 

Een opvallend aspect van de uitbreiding is dat zowel de bouw van de nieuwe modules als de integratie van nieuwe klanten parallel plaatsvonden. De huidige groei van Arvato heeft geleid tot nieuwe arbeidsplaatsen.

 

Ralph Smeets, Directeur HR bij Arvato, geeft aan dat hoewel er al veel nieuwe medewerkers zijn verwelkomd, het bedrijf nog steeds actief op zoek is naar geschikte kandidaten.

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...