Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Heijen

Recordvangst in Heijen: 1131 kilo heroïne

De politie heeft dinsdag 21 februari zes personen aangehouden voor hun betrokkenheid bij een internationaal transport van ruim 1100 kilo heroïne.

Een gezamenlijk onderzoek van de Landelijke Recherche met Douane Antwerpen en de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen leidde maandag 20 februari tot de doorzoeking van een container in de haven van Antwerpen. Deze container was eerder van een schip gelost en afkomstig uit Iran. De Douane vond bij de doorzoeking van de container in twee bakmachines een partij heroïne van 1131,7 kilo.

Bakmachines

De container met de bakmachines is dinsdag naar een locatie in Heijen gebracht. De politie heeft in Heijen twee mannen, 39 en 41 jaar oud en beiden afkomstig uit Amsterdam, aangehouden. Ze waren op dat moment bezig de bakmachines te openen. Een derde persoon, een 57-jarige inwoner uit Sittard had het pand kort tevoren verlaten maar kon op de snelweg worden aangehouden.

In Rotterdam zijn bij het bedrijf dat de container naar Heijen bracht zijn in totaal drie mannen aangehouden. Naast de 28-jarige chauffeur van het transport die zonder vast woon- of verblijfplaats is, gaat het om twee 34-jarige mannen uit Rotterdam en Amersfoort.

Recordvangst

De vangst heroïne betekende een recordvangst voor België. In Nederlands is al eens eerder door de Landelijke Recherche een partij van 1200 kilo in beslag genomen. De groothandelswaarde van de heroïne bedraagt ongeveer 17 miljoen euro. De totale straatprijs voor pure heroïne komt op ongeveer 34 miljoen euro. In de praktijk wordt pure heroïne echter zelden verkocht maar minstens één keer versneden. Dat brengt de uiteindelijke straatprijs van deze partij op rond de 68 miljoen euro.

De politie stelt onder het gezag van het Landelijke Parket een onder nader onderzoek in. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

(Bron: www.politie.nl)

https://www.facebook.com/GennepNews/posts/1896862840556959

Verwant

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...

Gemeente Gennep

Gennep overweegt tennisbanen af te stoten vanwege een overschot van 25%, waarbij samenvoeging van verenigingen wordt besproken. Gemeente wil geen nieuwe investeringen zonder optimale...

Gemeente Gennep

Op 9 september vierde de gemeente Gennep een mijlpaal in haar geschiedenis: 50 jaar geleden werden Heijen en Ottersum aan de gemeente toegevoegd, waardoor...

Heijen

Gemeente Gennep gaat samenwerken met KoLat Wonen B.V. om 17 woningen voor starters te bouwen op het voormalige kermisterrein aan de Nieuwwijkstraat in Heijen....