Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Blowups maakt een handstand in NEMO

Het héle team van polyesterbedrijf Blowups uit Heijen kwam er aan te pas, een 8,5 meter hoog en 400 kilo wegend beeld ging vier trappen omhoog en werd tussen twee steigers omhoog gehesen. Een handstand in NEMO is een ontwerp van kunstenaar Florentijn Hofman en is blikvanger van de nieuwe tentoonstelling Humania.

 

 

 

 

De tentoonstelling zet het beeld van de mens op zijn kop en kunstenaar Florentijn Hofman doet precies hetzelfde, hij heeft de mens letterlijk op zijn kop gezet. De kunstenaar werd geïnspireerd door zijn zoon. De jonge Hofman werd in handstand -in morphpak- gescand en vervolgens tot monumentale proporties vergroot.

 

 

 

 

Blowups Reclameobjecten uit Heijen werd ingeschakeld om het gigantische polyester kunstwerk te maken. De pop werd in 56 losse puzzelstukken uit purschuim gefreesd, in elkaar gezet en met glasvezelversterkt polyester bewerkt. Een team van vijf vakmensen werkte ongeveer acht weken aan het grote beeld. Het “Heijense” kunstwerk is vanaf 23 november te bewonderen in wetenschapsmuseum NEMO!

 

 

Foto’s: Martijn Beekman

 

 

Reacties