Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Het kermisterrein aan de Nieuwwijkstraat in Heijen staat op het punt om een opmerkelijke transformatie te ondergaan
Het kermisterrein aan de Nieuwwijkstraat in Heijen staat op het punt om een opmerkelijke transformatie te ondergaan

Heijen

Starterswoningen kermisterrein

Gemeente Gennep en KoLat Wonen B.V. bouwen 17 starterswoningen op kermisterrein in Heijen. Voor behoud van natuur: 4 bomen verplaatst, anderen gekapt buiten broedseizoen. Verdere details volgen over werkzaamheden en planning.

Het kermisterrein aan de Nieuwwijkstraat in Heijen staat op het punt om een opmerkelijke transformatie te ondergaan! De Gemeente Gennep en KoLat Wonen B.V. slaan de handen ineen voor de bouw van 17 fonkelnieuwe starterswoningen. Maar wat gebeurt er met de bomen?

 

Op het terrein pronken maar liefst 23 bomen die een speciaal plekje hebben veroverd in het hart van Heijen. De gemeente hecht enorm veel waarde aan het behoud van deze groene oases. Daarom is er een grondige Boom Effect Analyse (BEA) uitgevoerd om te bepalen welke bomen kunnen blijven staan en welke een nieuw plekje moeten zoeken.

 

Voorzorgsmaatregelen

 

Met de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen gelukkig enkele bomen behouden blijven. En alsof dat nog niet genoeg is, zullen 4 bomen zelfs worden verplant om plaats te maken voor de nieuwe woonwijk.

 

Broedseizoen

 

De gemeente heeft besloten om de werkzaamheden aan de bomen te plannen buiten het broedseizoen. Zo blijven de vogels veilig en kunnen ze rustig broeden. De exacte dagen voor deze operatie zijn vastgesteld van 11 t/m 13 maart.

 

Kermisterrein

 

De bouw van starterswoningen op het kermisterrein in Heijen betekent dat de plek van de traditionele kermis verandert. Het terrein krijgt een nieuwe bestemming en zal niet langer beschikbaar zijn voor de bekende kermisactiviteiten zoals voorheen.

 

Kermisterrein Heijen wordt woonwijk

 

Verwant

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Column

De column Afvalberg benadrukt de groeiende ergernis over illegaal gestort afval, dat zich opstapelt als een onbeheersbare kracht in de straten. Dwarsliggert roept op...

Gennep

Na een pauze van drie jaar keert de braderie terug naar Gennep op 8 september, geleid door BIZ en EERI Markten. Lokale ondernemers kunnen...