Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Boomfeestdag

Boomfeestdag: het IVN, afdeling Maas en Niers toog vandaag met de schoolkinderen van De Heggerank uit Heijen naar de Mergeldijk om daar een vijftal wilgen te gaan planten.

 

 

Wilgen zijn vroegbloeiers en zorgen voor het belangrijke stuifmeel. Een wilgenboom is vooral van levensbelang voor de bijen.

 

 

De keuze voor de wilgenbomen is duidelijk; de bij is meestal aan het einde van de winter door zijn voorraad heen en de wilg voorziet al vroeg in het voorjaar de bij van stuifmeel en nectar. Vandaar dat de wilg wellicht één van de nuttigste bomen is, en hij hoort al decennia in ons landschap thuis.

 

 

We willen de kinderen bewust maken van het nut van bomen. We leren ze op speelse wijze wat deze bomen voor ons betekenen.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2312269849016254

 

 

Wethouder Rob Peperzak werd gevraagd om mee te helpen met het planten. Ook hij moest, net als de andere aanwezigen, het regenweer en zeer harde wind trotseren om op de plek te komen. Geen laarzen, maar bouwkistjes moesten zijn voeten beschermen tegen het taaie, natte leem. Met zijn hand door zijn gezicht de regen wegwrijvend en lachend:

 

 

Je moet er wel wat voor over hebben!

 

 

Rob liet zijn schop niet aan de wilgen hangen en ging woest aan de slag.

 

 

Boomfeestdag

 

 

Boomfeestdag is een initiatief van het IVN. Zij schrijven gemeenten aan om mee te doen aan deze nuttige actie.

 

 

Reacties