Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gerda Franken-Derks

Gennep

Borden verkeerd uitgeserveerd

Geschokt lazen inwoners van Heijen wat er op het lantaarnpaal-reclamebord bij het viaduct tussen Heijen en Gennep stond. “Gemeente Gennep heet u welkom”. De Heijenaren vroegen zich nu werkelijk af of ze niet meer bij de gemeente hoorden. Meer informatie op Gennep.News.

Geschokt lazen inwoners van Heijen wat er op de posterbox bij het viaduct tussen Heijen en Gennep stond: “Gemeente Gennep heet u welkom”. De Heijenaren vroegen zich nu werkelijk af of ze niet meer bij de gemeente hoorden.

 

 

Een reactie van de gemeente laat nog altijd op zich wachten, maar ook hier brengt Chris Jordans licht in de duisternis:

 

 

Het zit wat complex in elkaar.

 

 

Al vroeg in het voorjaar waren de LED-schermen in het proces van het verkrijgen van de benodigde vergunningen. COVID-19 gooide echter roet in het eten; de vergunningen lieten op zich wachten.

 

 

LED op! Nog meer reclame langs de weg

 

 

De gemeente meende toch alvast een welkom en tot ziens woord te moeten richten aan bezoekers in de gemeente. Daarvoor werd er overleg gepleegd tussen laatstgenoemde en het reclamebureau. Er werd gekozen voor de lantaarnpaalborden die vergunningvrij geplaatst mogen worden. Daar zijn echter wel regels aan verbonden. Zo mogen dergelijke borden niet op plekken geplaatst worden die het verkeer kunnen hinderen of afleiden. Denk aan een rotonde of vlakbij kruisingen en afslagen.

 

 

Aanzien

 

 

In het verleden kwam er in een overleg al naar voren dat er geen bord vlakbij het kasteel van Heijen geplaatst mocht worden, omdat dit het aanzien van het gebouw teniet zou doen volgens de dorpsraad van het dorp. Op of nabij deze plek zouden bezoekers vanuit het zuiden wel het bord kunnen zien omdat op dat stuk weg een toegestane snelheid van 30 km geldt. De werkzaamheden aan de te realiseren rotonde Heijen-Zuid zijn tijdens wegwerkzaamheden deze borden ook niet toegestaan.

 

 

Er bleef maar één optie over; onder het viaduct van de rondweg.

 

 

Freistaat Heijen

 

 

Dit leidde tot ontevredenheid onder de Heijenaren die op dit moment ook al op gespannen voet leven met de gemeente over de kwestie Rijksvluchthaven De Paesplas. Stemmen gingen op zoals het beter maar terug naar de gemeente Bergen gaan, tot het uitroepen van de Freistaat Heijen. Jordans:

 

 

We willen graag met de dorpsraad rond te tafel om deze wat ongelukkige situatie naar ieders tevredenheid op te lossen.

 

 

Foto: Gerda Franken-Derks

 

 

Verwant

Gennep

Vanmiddag vond de prijsuitreiking plaats van de Ooievaars-Tekenwedstrijd, georganiseerd door Tourist Info Gennep. Het evenement trok een grote groep enthousiaste kinderen, ouders en grootouders....

Gennep

Van 17 juli tot en met 29 juli wordt het jaarlijkse Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival gehouden in het pittoreske Gennep. Op verschillende bijzondere locaties...

Gennep

In Gennep hebben ze iets speciaals: een bruisende gemeenschap van roeken. Onlangs vond er een bijeenkomst plaats georganiseerd door de gemeente Gennep om het...

Column

In Gennep waait een financiële storm die even logisch is als een naaktkat met een bontjas. De gemeente beweert, met een grijns die breder...