Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kermis Heijen

Heijen

Charmante dorpskermis Heijen

Heijen organiseerde een succesvolle dorpskermis met een bescheiden budget van 3.000 euro, waarbij ze kozen voor een nostalgische sfeer die jong en oud aantrok. De term “ouderwets gezellig” lijkt perfect te passen bij de atmosfeer die Heijen wist te creëren.

Heijen heeft dit jaar bewezen dat je geen grote budgetten nodig hebt om een leuke kermis te organiseren. In plaats van te klagen over beperkte financiële middelen, besloten Lars Kerkhoff en Jesper Wijers de handen ineen te slaan en zelf een bruisend driedaags dorpsfeest te creëren dat iedereen in de ban hield.

 

Met een bescheiden budget van 3.000 euro van de gemeente Gennep, moesten de creatieve geesten in Heijen creatieve manieren vinden om hun dorpskermis tot leven te brengen. Wat ze deden, was niets minder dan inspirerend.

 

In plaats van te wedden op dure, opzichtige attracties, besloot Heijen een nostalgische koers te varen. En wat bleek? Dit bleek een schot in de roos te zijn. Ze creëerden een sfeer van vervlogen tijden, een plek waar jong en oud zich verenigden in een warme en uitnodigende omgeving.

 

Het driedaagse programma zat vol met activiteiten die de geest van Heijen weerspiegelden. Van nostalgische spelletjes tot lokale lekkernijen, er was voor ieder wat wils. De sfeer was ontspannen en vriendelijk, en overal waar je keek, zag je mensen glimlachen en genieten van de festiviteiten.

 

Het Frühshoppen, een traditionele activiteit waarbij mensen ’s ochtends vroeg samenkomen om te genieten van een drankje en muziek, werd bijzonder goed ontvangen door de dorpsbewoners.

 

De term “ouderwets gezellig” lijkt perfect te passen bij de atmosfeer die Heijen wist te creëren.

 

Foto: Lars Kerkhoff

 

Verwant

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Column

De magie van Sinterklaas in Gennep dreigt te vervagen door financiële obstakels. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News om te ontdekken hoe...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...