Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Deelnemers pubquiz dolenthousiast

Het fenomeen pubquiz zie je steeds vaker in cafés verschijnen. Zeker in de komende wintermaanden is dit een mooie manier van tijdverdrijf met een knusse sfeer.

 

 

Door Gerri Luppes van GennepNews

 

 

Pubquiz

 

 

De pubquiz is voornamelijk op de Britse eilanden ontstaan, naast de ook al heel favoriete karaoke. Het vragenspel behelst meerdere categorieën zoals sport, actueel nieuws waaronder ook politiek, maar ook bijvoorbeeld sprookjes en muziek.

 

 

Een quizpakket wordt ingekocht en wordt afgespeeld op een groot scherm. De ene keer kan het zijn dat de vragen met een multiple choice ingevuld kunnen worden, de andere keer zul je zelf met het antwoord moeten komen. Muziekvragen gaan ook wel gepaard met geluidsfragmenten.

 

 

Dergelijke pakketten worden maandelijks volledig geüpdatet.

 

 

Nick de Valk, van Café Zalen Jan in Heijen, organiseerde afgelopen vrijdag een pubquiz. Een gezellig gevuld café met deelnemers mocht het hoofd gaan breken over de nagenoeg honderd vragen die voorbij kwamen en dat vulde meteen de hele avond.

 

 

Hilarische momenten van het spontaan roepen van een antwoord hoorde er ook bij.

 

 

 

 

Na afloop waren alle deelnemers dolenthousiast over deze relatief nieuwe manier van tijdverdrijf gecombineerd met sfeer en een drankje en hapje. Ze zullen zich zeker voor de volgende aangekondigde quizzen, die in oktober en november plaatsvinden, weer gaan opgeven.

 

 

Reacties