Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Een hoop muzikale Heisa: Jan Luppes Collectief

Onderweg naar het grote Heisafeest in Heijen is er op het billboard te zien dat het Jan Luppes Collectief ook gaat optreden. Wie?

 

 

Met de vraag waar de naam vandaan komt zegt Jan Luppes dat deze naam enkele jaren geleden ‘verzonnen’ is door een project, samen met De Vrienden Van Gennep. Het Collectief is een gelegenheidsband. Zangers en zangeressen kunnen met door henzelf gekozen nummers door Het Collectief begeleid worden, ze spelen bijna alles wat er voor komt, van rock tot disco, van jazz tot blues, en alles wat er links en rechts langskomt. Jan heeft voor de gelegenheid nog een andere Heijenaar toegevoegd aan zijn band; zijn eigen broer Frits, ook gitarist.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2360266564216582

 

 

En wie is Jan dan?

 

 

Jan Luppes was 14 jaar, in 1967, toen hij bij een van ‘s Nederlands eerste postorderbedrijven Keurkoop een elektrische gitaar zag staan. Hij bestelde het ding en probeerde er thuis wat op te tokkelen.

 

 

Jan wist een beetje wat een akkoord was, maar kwam met de gitaar tot geen enkel akkoord.

 

 

De gitaar deed niks dus gooide hij het ding in de hoek. Een jaar later trof hij een dorpsgenoot die wel wat op een gitaar kon spelen en warempel, er kwam geluid uit net als bij alle andere gitaren. Samen met nog twee andere Heijenaren vormden ze enige tijd daarna de eerste Heijse rockband, midden in het hippie tijdperk, Square 23. Na meer dan 50 jaar muziek maken is stoppen voor Jan geen optie. De verbaasde blik van hem op deze vraag sprak boekdelen.

 

 

Heisa

 

 

 

 

Op 7, 8 en 9 juni zijn weer de Heisa feesten en samen met het Jan Luppes Collectief gaan ook Kofferbent en Soreway hun onvervalste Heijse geluiden laten horen op zondagmiddag 9 juni. De grote verrassing zullen de zangtalenten van Heijen zijn.

 

 

En dàt moet je komen zien en horen!

 

 

Het geluid van Heijen: Soreway

 

 

Reacties