Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Essity blij in Heijen

Meer vrouwen op bepaalde banen? Zolang ze maar de beste keuze zijn voor de taak. Dat is de stelling van Cindy Scheenen, department manager bij Essity in Heijen. Cindy, de eerste vrouw op deze functie bij het bedrijf in Gennep, stuurt arealeaders aan die een blok van ongeveer twee machines beheren.

 

 

“Een baan in de techniek? Je kiest de beste. Het maakt niet uit of je man of vrouw bent.” aldus Cindy Scheenen (foto), Department Manager bij Essity.

 

 

Je wordt op kwaliteit aangenomen. Dit bedrijf zoekt mensen die een technische opleiding genoten hebben.

 

 

 

 

Zweeds model

 

 

De bedrijfscultuur van Essity spreekt voor zich; een open en transparante communicatie staat hoog in het vaandel en is uit Zweden, waar het hoofdkantoor staat, overgewaaid. Essity voert al jaren een bedrijfscultuur van zelfsturende teams.

 

 

Als je de medewerkers verantwoorde zeggenschap geeft, komt dat niet alleen het bedrijf ten goede, maar ook de medewerkers zelf.

 

 

Er worden kaders aangegeven waar de medewerkers zelf de verantwoording over krijgen. Het is een vlakke organisatie en open cultuur met ruimte voor de creativiteit van de medewerkers. Een voorbeeld hiervan is het door de projectafdeling zelf ontworpen uitpakmachine.

 

 

Het samenstellen van de teamploegen wordt door de resource operators en met de leidinggevende gedaan. De resource operators staat heel dicht bij de medewerkers omdat ze zelf ook in de teams zitten en hebben een goede kijk op het samenwerken van deze ploegen. De samenhorigheid groeit hierdoor ook.

 

 

De organisatie is geïnspireerd op het Zweedse model; iedereen mag overleggen en initiatieven nemen.

 

 

Veiligheid

 

 

Essity vraagt bij sollicitaties wel specifiek naar mensen met een technische opleiding of achtergrond, en de kennis om machines te bedienen. Zij zoeken nog steeds mensen die aan dit profiel voldoen. Het werk verandert ook steeds. Daarom is het ook uitdagend want het ontwikkelt zich voortdurend. Cindy:

 

 

Veiligheid staat hoog in het vaandel; het heeft de hoogste prioriteit en staat daarom altijd op de agenda.

 

 

Essity heeft een veiligheidskundige in dienst die constant de veiligheid van de medewerkers monitort. Er worden regelmatig aanbevelingen gevraagd op verbeterpunten. Ééns per jaar vindt er de Global Safety Week plaats binnen de bedrijven in Nederland. Een belangrijk speerpunt welke telkens naar voren komt is de stelling dat er nooit en te nimmer op veiligheid bezuinigd mag worden.

 

 

 

 

Verhuizen is niet aan de orde.

 

 

Essity blijft gewoon in Gennep. Logistiek gezien zitten we op een uitstekende locatie, vertelt Cindy. De snelwegverbinding is ideaal. Het levert voor de omgeving een goede werkgelegenheid op. Er werken veel mensen vanuit de regio.

 

 

Daar waar Ancilla in Heijen een naai-atelier voor babyluiers had, groeide het door de jaren heen uit tot een vooraanstaand internationaal bedrijf met globale betrekkingen. Ancilla verhuisde naar Gennep in de Brugstraat, daarna werd het door Mölnlycke in de beginjaren ’90 geïntegreerd en uiteindelijk SCA, welke in 2017 werd geregistreerd met de naam Essity.

 

 

SCA wijzigt naam in Essity

 

 

Reacties

Deel Bericht