Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Heijen

Generale fanfare

In Heijen in de feesttent op het kermisterrein hielden de slagwerkgroep en het orkest van EMM gisteravond hun generale repetitie ter voorbereiding op het ‘EMM LIVE’ concert… Ze bestaan 110 jaar en dat vieren ze dit weekend, 15, 16 en 17 juni.

 

 

Door Anieta Janssen

 

 

EMM Heijen

 

 

EMM staat voor Eendracht Maakt Macht, synoniem voor ‘samen sterk’ en dat zijn ze in Heijen. Naast alle prijzen die ze al wisten te bemachtigen, hebben ze nu de aanmoedigingsprijs te pakken;

 

 

Ons jubileumconcert op vrijdagavond is volledig uitverkocht!

 

 

EMM Heijen

 

 

Reden genoeg om deze laatste repetitie nog alles op alles te zetten. Voor 19.00 uur zitten ze al in te spelen.

 

 

Is hier geen dirigent?

 

 

Jawel, zegt Theo Jetten toekijkend in de tent, net zo rustig als hij even later zijn plaats als dirigent van het orkest inneemt. Afgewisseld door Casper Traa, dirigent van de slagwerkgroep, die met grootse gebaren de percussie weet op te zwepen.

 

 

 

 

Aangevuld met gastoptredens van Karin Hertsenberg, Richard Sprokkereef, Ingrid Heijl (vocalen), een strijkersensemble, Michelle van Elk, Marie de Thouars, Twan Cox en Floor Bakker en het combo, Jan Luppes (basgitaar), Bart Janssen (toetsen) en Joshua de Jonge (gitaar).

 

 

Dat alles is te volgen op een professioneel scherm met beelden van EMM vroeger, de musici en solisten nu en clipjes van de muziek die gespeeld wordt.

 

 

Simone Brons, secretaris van EMM;

 

 

Variërend van Prince, Kensington, Dré Hazes tot Barcelona van Freddy Mercury en Monserrat Caballé.

 

 

En natuurlijk Phil Collins, wellicht de beste slagwerker aller tijden, nu uitgevoerd met een prachtig uitgespeelde solo op saxofoon door Harry Brons.

 

 

Against all odds

 

 

Ze vinden zichzelf niet alleen een fanfare, maar meer en zo klinken ze ook. Vrijdagavond in de feesttent aan het kermisterrein in Heijen.

 

 

En verder…

 

 

Staat zaterdagavond de coverband ‘Peanuts’ op het programma. Dat gaat volgens kenners knallen. Peanuts garandeert 100% interactie met het publiek. Vraag door middel van een scherm of analoog in persoon een favoriet nummer of muziekstijl aan en zij gaan het brengen.

 

 

Zondag is er dan traditiegetrouw een mis en de afsluiting van het jubileumweekend met een brunch en reünie. Gezellig napraten en bijpraten met (oud) Heijenaren en (oud) EMM-ers.

 

 

Heijen is er klaar voor.

 

 

Verwant

Gennep

Op 21 december verlicht de Kaarsjesavond de historische Markt in Gennep met betoverend kaarslicht, een jaarlijkse traditie die warmte en verbondenheid uitstraalt. Meer informatie...

Gennep

In 1973 opende 't Trefcentrum in Gennep, een jongerencentrum dat vrijheid en vernieuwing omarmde. In 2023 organiseren voormalige bezoekers een reünie om de herinneringen...

Heijen

Zondag heeft wethouder Rob Peperzak van Gennep een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Gerbrand Martens uit Heijen. Hij is al sinds 1975 actief in het...

Heijen

Op 7, 8 en 9 juni zijn weer de Heisa feesten en samen gaan het Jan Luppes Collectief ook de Kofferbent en Soreway hun...