Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gezegende palmtakjes aan de deur

Corona

Gezegende palmtakjes aan de deur

Joop van den Heuij overlegde met Henk Lietmeijer om met name ouderen, degenen die het huis niet uit kunnen of mogen, gezegende palmtakjes aan te bieden. Het gaat hier om hen, die bij de twee heren bekend zijn vanuit kerkbezoeken, oud-kerkbestuursleden en mensen die het katholieke geloof een warm hart toedragen.

Initiatiefnemer Joop van den Heuij overlegde met Henk Lietmeijer om met name ouderen, degenen die het huis niet uit kunnen of mogen, gezegende palmtakjes aan te bieden. Het gaat hier om hen, die bij de twee heren bekend zijn vanuit kerkbezoeken, oud-kerkbestuursleden en mensen waarvan zij wisten dat deze het katholieke geloof een warm hart toedragen.

 

 

De actie van Joop en Henk berust geheel op spontaniteit, een bijzonder gebaar. Joop en Henk gingen daarvoor eerst op pad om palmtakjes te verzamelen, en deze werden vervolgens gezegend door de pastoor.

 

 

Veel ouderen van ook wel hoge leeftijd, kunnen vanwege zelf-isolatie niet meer naar de kerk waarover ook het samenscholingsverbod geldt.

 

 

Deze bijzondere geste werd heel warm ontvangen door de bewoners, zodat ze er toch nog een echt Paasfeest van kunnen maken.

 

 

Verwant

Corona

Dinsdag vond de gemeentelijke ronde van de voorleeswedstrijd van Gennep en Mook en Middelaar plaats. Acht schoolkampioenen zaten thuis of op de school klaar...

Heijen

Het kerkbestuur in Heijen is voornemens de tuin rondom de kerk er uit te gaan laten zien als het paradijs. Maar het gouden idee...