Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Heijen

Heijen beleeft het wonder van Gassel

Dankzij een wonderbaarlijke ontsnapping in Gassel blijft Heijen actief in de 4e klasse. Je moet er bij zijn geweest om het te geloven, maar na verlenging stond de stand van 1-6 op het scorebord.

 

 

Door Hans Boekholt

 

 

 

 

Voetballen in de nacompetitie blijft een verhaal apart. Vorige week was er in Heijen al een wedstrijd met een krankzinnig verloop en ook deze zondag maakten beide teams het weer net zo spannend. Gassel had zich in een goede uitgangspositie gemanoeuvreerd en Heijen wist wat het te doen stond: minimaal een marge van twee doelpunten bewerkstelligen.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2116845045225403

 

 

Het eerste gevaar kwam van de thuisclub, maar Heijen bleef een snelle, en waarschijnlijk dodelijke achterstand, bespaard. Daarna boekten de ploegen geen resultaat uit toegewezen vrije trappen. Langzamerhand trok Heijen het initiatief naar zich toe. Ramon van de Ven en Nick Martens hadden Heijen op voorsprong kunnen zetten.

 

 

Na de drinkpauze halverwege de eerste helft pakte Gassel de draad weer op. Het leverde de ploeg een mooie scoringskans op, maar de inzet van de Gassel-speler rolde net naast het Heijense doel. Daarna bleef Gassel druk uitoefenen op het Heijense doel.

 

 

Het was echter Heijen dat na ruim een half uur de score openbrak.

 

 

Een snelle uitbraak werd afgerond door Rene Reijnen. Er ontstond daarna wat tumult over het teruggeven van de bal. Hierbij trapte een Gasselnaar onnodig na, hetgeen hem de rode kaart opleverde.

 

 

https://www.facebook.com/VoetbalinGennep/posts/2141202946112970

 

 

In het vervolg van de eerste helft kon Heijen nog niet profiteren van de numerieke meerderheid. Dat gebeurde net na rust wel. Wederom Rene Reijnen zorgde op fraaie wijze voor 0-2. Met deze tussenstand stonden Gassel en Heijen qua onderling resultaat gelijk.

 

 

Velen dachten dat Heijen nu door zou drukken en Gassel de genadeklap zou krijgen, maar dat gebeurde niet. Sterker nog, in deze fase kreeg de thuisclub de beste kans om te scoren.

 

 

Heijen behield echter op dat moment de noodzakelijke marge. Wel was duidelijk dat de Heijenaren het goede gevoel even kwijt waren. Tot overmaat van ramp kantelde Gassel de wedstrijd door de 1-2 op het scorebord te brengen. Ramon van de Venne was de bejubelde doelpuntenmaker.

 

 

Het moet gezegd, dat Heijen zich na deze tegenvaller weer oprichtte. De ploeg ging op zoek naar een derde treffer, al ging het allemaal niet meer vanzelf. Echt uitgespeelde kansen leverde het Heijense spel niet op, maar pogingen van onder meer Bas Wijers, Rene Reijnen en Thijs Kusters hadden een beter lot verdiend.

 

 

Desondanks leek Heijen zich neer te moeten leggen bij degradatie, totdat de ploeg in de laatste minuut nog een hoekschop mocht nemen.

 

 

In het gedrang voor het doel van Gassel gaf Jesper Wijers de bal de juiste richting: 1-3.

 

 

Dat betekende een niet meer voor mogelijk gehouden verlenging. In het eerste deel van de extra tijd werd er niet gescoord. Wel werd snel helder dat Gassel, en dat niet onterecht, op een penaltyserie gokte. Het was dus aan Heijen om een voortijdige beslissing te forceren. Dat deed de club in de laatste tien minuten op niet mis te verstane wijze. Gassel was murw gebeukt en achtereenvolgens Rene Reijnen, Niels Wabeke en Dirk Schonenberg zorgden voor veel vreugde uitbarstingen bij de Heijense ploeg en haar trouwe supporters.

 

 

Heijen verdient een compliment voor het feit dat men, na het teleurstellende resultaat in de heenwedstrijd, is blijven geloven in een goede afloop. Handhaving in de 4e klasse is een terechte beloning voor de getoonde inzet en het gespeelde voetbal in Gassel.

 

 

 

 

Bron: vvheijen.nl, foto: Peter Gommans, Voetbal in de gemeente Gennep

 

 

 

 

Verwant

Heijen

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het tijd is voor oliebollen! VV Heijen heeft Arts Bakkers uit Ottersum ingeschakeld om...

Gennep

De samenwerking tussen de korfbalverenigingen VIOS uit Ottersum en het Milsbeekse SPES lijkt andere verenigingen in de gemeente Gennep te inspireren. Zo willen voetbalverenigingen...

Gennep

Op vrijdag 16 december 2022 gaat er weer een Sportgala in de gemeente Gennep plaatsvinden. Het spetterende evenement wordt georganiseerd door Gennep News, in...

Heijen

Op zondag 19 juni reikte burgemeester Hans Teunissen, tijdens de viering van het 90-jarig jubileum van VV Heijen, een koninklijke onderscheiding uit aan Hans...