Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Heijen

Heisa tijdens het Pinksterweekend

Heisa is het evenement dat heel Heijen jaarlijks op zijn grondvesten doet schudden.

 

Dit jaar programma is ook dit jaar weer bomvol en ziet er zo uit:

 

Heisa 2017

 

Jeugddisco

Vrijdagavond 2 juni, thema: “Blacklight”

Deze avond is bestemd voor de jeugd van groep 7 en 8 en de brugklassers. Het begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00. De muziek is in handen van SBS Sounds.

Als vanouds gaan de deuren tijdens de disco niet open.

Seniorenmiddag

Zaterdagmiddag 3 juni

De organisatie heeft speciale aandacht geschonken aan een volmaakte dansvloer voor de jong gebleven senioren in ons dorp. Want zo is de ervaring tijdens deze middag wordt er volop gedanst. Het live orkest is wederom Alderöm.

De dansmiddag duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

 

De Heinoos

Zaterdagavond 3 juni

Ruim baan voor Dé Feestband van dit moment: De Heinoos. Deze band werd vorig jaar gesignaleerd op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde en nu dus in Heijen. Komt dat zien, komt dat beleven.

Tent open om 20.30 uur.

Heilige Mis en Heel Heijen Bakt

Zondag 4 juni, 1e Pinksterdag.

Traditioneel luistert de fanfare EMM de Heilige Mis op. Deze mis geeft altijd een bijzondere sfeer in de tent. Heel moj om mee te maken, niet alleen voor pastoor en de muzikanten.

Aansluitend aan de mis: Heel Heijen Bakt.

Vorig jaar een groot succes. Deze keer worden de Heijenaren opnieuw uitgedaagd een smakelijk baksel in te leveren bij de organisatie. Er is echter geen wedstrijd aan verbonden. Wat dan wel? De stukken taart (graag thuis alvast snijden, bakkers!) zullen worden verkocht voor het goede doel.

 

MYSA

MYSA (spreek uit Maisa) staat voor Matara Youth Sports Association. Deze organisatie komt op voor de belangen van kansarme jongeren in de sloppenwijken van Nairobi, Kenia. Het project van ESP Centrum geeft deze jongeren een betere kans in de toekomst. Erwin Jansen, samen met vriend en collega Harald Bant hebben deze organisatie in de armen gesloten.

Erwin heeft enorm veel filmmateriaal, dus als de koffie met de Heijense Koek bij iedereen in de tent op het tafeltje staat zal hij een film vertonen en daarbij zelf commentaar geven.

Dan wordt het tijd voor het buitengebeuren. Er staat een Zeskamp in Afrikaanse stijl op het programma die geschikt is voor jong en oud.

 

Een van de bekendste nomadenstammen in Kenia is de Masai. Deze krijgers in hun traditionele rode gewaden kunnen enorm hoog springen! Kunnen wij dat ook in Heijen? En speerwerpen? En Afrikaans voetbal? We zijn benieuwd!

Een ander thema van de zondagmiddag is: Hèjje blieft moj en gezônd. Deze middag zal ook de innerlijke en de uiterlijke mens centraal gezet worden.

Naast de sportieve zeskamp in Afrikaanse stijl wil de organisatie ons kennis laten maken met alle bedrijven en mensen uit en rondom Heijen die zich bezighouden met gezondheid, welzijn en welbevinden in de meest ruime zin van het woord. Het doel is om een markt te creëren waarbij in de kraampjes deze bedrijven en personen zich kunnen laten zien. Denk aan gezonde voeding, fitnesscentra, gymverenigingen, sportverenigingen, yoga, kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, pedicures, mondhygiënisten, bootcamp, fysiotherapie, kinderfysiotherapie, diëtetiek, massagepraktijken en nog veel meer. Dit belooft dus een interessante gezondheidsmarkt te worden! En dat allemaal rondom de tent op het Heisaterrein aan de Hoofdstraat.

 

De Afterparty

Vanaf 16.00 uur speelt Strike 2

Een geweldige afsluiter van dit mooie weekend.

 

Heisa is in 2009 ontstaan uit verschillende Heijse verenigingen en gemotiveerde mensen om Heijen meer onder de aandacht te brengen.

Het idee achter het geheel was om een dorpsfeest te organiseren waaraan iedereen plezier zou beleven van jong tot oud. Dankzij het enthousiasme van onze dorpelingen is dit dorpsfeest inmiddels uitgegroeid tot een meerdaags festijn dat altijd plaats vindt in het Pinksterweekend.

Bron en foto: www.heijen.info/heisafeesten

Verwant