Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Herinrichting buitenruimte MFA Heijen
Herinrichting buitenruimte MFA Heijen

Heijen

Herinrichting buitenruimte MFA Heijen

In het voorjaar van 2023 startte de gemeente Gennep het project Herinrichting Buitenruimte MFA Heijen, gericht op de Lijsterbesstraat, Sleedoornstraat, Meidoornstraat en het omliggende gebied. Buro Lubbers presenteert op 11 december schetsontwerpen tijdens een inloopbijeenkomst in D’n Toomp.

Gemeente Gennep wil starten van het veelbesproken project Herinrichting buitenruimte MFA Heijen. Onder de loep genomen werden de Lijsterbesstraat, Sleedoornstraat, Meidoornstraat en het omliggende gebied rond de MFA.

 

De lokale input van organisaties binnen het gebouw, Hèjje Mojjer en de buurtbewoners vormde de ruggengraat van dit initiatief. Nu, met de schetsontwerpen klaar voor presentatie, worden geïnteresseerden uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op 11 december 2023.

 

Buro Lubbers

 

In de rol van ontwerper en stadsvernieuwer vinden we Buro Lubbers, een gerenommeerd bureau voor landschapsarchitectuur en stedenbouw. Zij hebben uitgebreide gesprekken gevoerd met de school, het kinderdagverblijf, D’n Toomp en Hèjje Mojjer om de behoeften van de gemeenschap te integreren.

 

Een bijkomend verkeersonderzoek heeft de basis gelegd voor twee ontwerpen die streven naar een duurzame buitenruimte, inclusief voldoende parkeergelegenheid en een harmonieuze mix van groen, activiteiten en speelgelegenheid.

 

Betrokkenheid

 

Op 11 december is het tijd voor de grote onthulling tijdens een inloopbijeenkomst in D’n Toomp aan de Lijsterbesstraat 10 in Heijen. Tussen 16.00 uur en 19.00 uur kunnen belangstellenden de schetsontwerpen bekijken en vragen stellen aan zowel de experts van Buro Lubbers als vertegenwoordigers van de gemeente. Aanmelden is niet vereist.

 

Inspraak

 

De gemeente moedigt actieve betrokkenheid aan door bezoekers de mogelijkheid te bieden hun voorkeur uit te spreken voor een van de ontwerpen. Dit democratische element waardeert de diversiteit van meningen en draagt bij aan een herinrichting die niet alleen functioneel is maar ook gedragen wordt door de gemeenschap.

 

2024

 

Het vervolg van het project belooft een spannende fase te worden. In het begin van 2024 worden de schetsontwerpen, inclusief begroting, voorgelegd aan de gemeenteraad. Hier zal worden toegelicht welk ontwerp de meeste steun heeft gekregen.

 

De gemeenteraad neemt dan de beslissing over het verdere verloop van het project, waarbij de lokale gemeenschap een sleutelrol speelt in het vormgeven van de toekomst van MFA Heijen.

 

MFA Heijen

 

Dorpshuis D’n Toomp in Heijen was toe al eerder aan een opknapbeurt, maar dat ging een miljoen meer kosten dan verwacht. Er was 1,3 miljoen euro voorbehouden voor de opwaardering van de MFA, en daar kwam bijna een verdubbeling van de kosten bij.

 

Miljoen extra voor opknappen D’n Toomp

 

Verwant

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...