Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Het geluid van Heijen: Soreway

Onderweg naar het grote Heisafeest in Heijen is er op het billboard te zien dat Soreway ook gaat optreden. Wie? Soreway, letterlijk vertaald: Heesweg, een straat in Heijen.

 

 

De van oorsprong Heijense band bestaat nu 15 jaar, waarvan 13 jaar in dezelfde setting. Hun muziek bestaat uit covers van een heel breed genre. Van hippie-oldies vanaf halverwege de 60-er jaren tot top 40 muziek en Yvonne bemand daarbij de leadzang.

 

 

 

 

De houdbaarheid van nummers in ons repertoire is ongeveer tien jaar.

 

 

Grinnikt Dennis, de basgitarist en zanger. In de beginjaren traden ze wel zo’n vijftien keer per jaar op. Voor een niet-professionele band, allen met een baan, is dat niet onverdienstelijk. Ze treden voornamelijk op tijdens festiviteiten zoals kermissen en dorps- of stadsfeesten. Heel af en toe een bruiloft er tussen door, wat hun wenkbrauwen doet fronsen:

 

 

Jullie weten toch wel wat ons repertoire is? Eerst goed doorlezen, hoor!

 

 

Eén van de bandleden merkt lachend op dat die bruiloftsgasten momenteel inmiddels allemaal weer gescheiden zijn.

 

 

Ooit solliciteerde er een gitarist die, naar eigen zeggen, één van de Rockets van Peter Koelewijn was. Hij mocht rechtsomkeer maken want de band wist echt niet wat ze met een filosoof moesten. Anderzijds stond de band in Duitsland op een feest te spelen, in een lange hal met tussenschuifdeuren. Ja, je raadt het al: de organisatie schoof de deuren pal voor de neus van de band op een gegeven moment dicht omdat de band teveel lawaai maakte.

 

 

Heisa

 

 

 

 

Op 7, 8 en 9 juni zijn weer de Heisafeesten en samen met Soreway gaan het Jan Luppes Collectief en Kofferbent hun onvervalste geluiden laten horen op zondagmiddag 9 juni.

 

 

Niet Dè Kofferbent, gewoon Kofferbent!

 

 

Reacties