Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Het Heijderbos volledig op de schop

Center Parcs steekt ruim een half miljard euro in de renovatie van een groot deel van de vakantieparken en op termijn moeten alle huisjes worden vernieuwd. Dat bevestigt een woordvoerder aan de NOS naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. Het Heijderbos in Heijen gaat komende jaren volledig op de schop. De werkzaamheden beginnen in 2020 en moeten in 2023 klaar zijn.

 

 

De vakantiehuisjes op de parken worden opgeknapt en de meeste luxe huisjes worden uitgebreid. Ook komen er twee nieuwe type vakantiecottages met speciale belevenissen, zoals een dierenvakantiehuis. De investering zou nodig zijn om te voldoen aan de eisen van de moderne toerist. Eerst worden in de vier grootste parken in Nederland vernieuwd en uiteindelijk krijgen ook de andere vijf Nederlandse vestigingen een opknapbeurt.

 

 

Het Heijderbos

 

 

Het Heijderbos, het eerste park waar een wildwaterbaan werd aangelegd, is sinds 1986 een belangrijke speler op gebied van de verblijfsrecreatie en werkgelegenheid in gemeente Gennep. Het park behoort tot de meest luxe en heeft de snelste wildwaterbaan van heel Center Parcs.

 

 

De investering is onderdeel van de grootscheepse uitbreiding en opwaardering van Center Parcs, die al in 2017 bekend werd gemaakt. Destijds kondigde het bedrijf aan 1 miljard euro te investeren. Center Parcs exploiteert in totaal 27 parken. Naast Het Heijderbos en de acht andere parken in Nederland heeft Center Parcs ook vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

 

 

Het Heijderbos kreeg onlangs overigens nog verschillende verbeteringen. Zo werd de koepel van koepel Aqua Mundo in 2016 vervangen.

 

 

Een halve eeuw Center Parcs

 

 

Reacties