Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Hobbybeurs Heijen
Hobbybeurs Heijen

Heijen

Hobbybeurs borduurt voort op succes

De tweejaarlijkse hobbybeurs georganiseerd door de Zonnebloem in Heijen bouwt voort op succes, met negenentwintig stands die diverse huisgemaakte artikelen, zoals kantwerk en houtsnijwerk, aanbieden. Opmerkelijke hoogtepunten zijn onder andere een tachtigjarige man die metaal hergebruikt voor unieke sieraden.

Waar in Gennep bij evenementen ernstige hiaten vallen, borduurt Heijen voort op het succes van de tweejaarlijkse hobbybeurs, georganiseerd door de Zonnebloem.

 

Bianca Vinck verklaart:

 

“We kijken zorgvuldig naar de aanmeldingen om te beoordelen of ze passen bij onze doelstelling. De hoogte van de verkoop van artikelen kan niet gegarandeerd worden, maar het moet wel aansluiten bij het thema ‘hobby’.”

 

 

Het was verrassend wat er zoal verkocht werd door de negenentwintig stands. De meeste artikelen waren, zoals gezegd, huisgemaakt. Kantklossers waren bezig met het vervaardigen van kleedjes van flinterdun garen, applicaties geschikt voor chique of feestelijke kleding, en houten opbergdozen, nauwkeurig gesneden en variërend van groot naar klein.

 

Ook waren er keramieken klaprozen, sieraden, reliëfkaarten, glas-in-lood raamwerkjes en zelfs het sinds enkele jaren zeer populaire amigurumi uit Japan: het haken van knuffels. Opvallend veel bekijks trok een tachtigjarige man die diverse restjes metaal verzamelt, smelt, en giet in door hemzelf gemaakte mallen in de vorm van blaadjes, dieren en bloemen voor sieraden, sleutelhangers en kurkentrekkers. Elk stukje metaal wordt hier hergebruikt.

 

Ook de tachtigjarige kunstenares pur sang, Liesbet Kranz, toonde samen met haar man een klein deel van haar enorme collectie. Wat ooit begon als schilderen, heeft Liesbet verheven tot levendige kunstwerken, gemaakt van diverse elementen zoals zand, gehaakte lintjes van haar kinderen en kleinkinderen, lijm en verf. Ze geeft nog steeds schilderles aan een besloten kring van KBO-leden.

 

De stabiliteit en bescheidenheid waarmee de Zonnebloemafdeling Heijen dit al vele jaren organiseert, zorgen nog steeds voor groeiend succes.

 

Verwant

Milsbeek

Op 21 april organiseert KBO Zomerzon Milsbeek een dans- en luistermiddag met orkest Get Around in MFA Trefpunt. Iedereen is welkom om te genieten...

Column

De column Afvalberg benadrukt de groeiende ergernis over illegaal gestort afval, dat zich opstapelt als een onbeheersbare kracht in de straten. Dwarsliggert roept op...

Gemeente Gennep

Koningsdag in de Gemeente Gennep biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud, van Koningsspelen bij SV Vitesse '08 tot rommelmarkten en kleurwedstrijden....

Heijen

Werknemers bij Essity in Heijen dreigen met een staking vanwege een loonconflict. Ze eisen 6,5% loonsverhoging, terwijl Essity slechts 4,5% biedt. Het conflict escaleert...