Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Hybride transport Teunesen Zand en Grint

Teunesen laat het zand en grind sinds kort met twee Scania vrachtwagens met een hybride aandrijving transporteren en is hiermee de eerste in de branche. De vrachtauto’s zijn van Rowill Transport uit Millingen aan de Rijn. Met de hybride vrachtwagens komt Rowill tegemoet aan de vraag van Teunesen om de CO2-uitsoot van het transport van zand en grind te beperken.

 

 

Bij Teunesen willen we onze carbon footprint zoveel mogelijk terugdringen. Voor het transport is Rowill in overleg met Scania met deze oplossing gekomen.

 

 

Zegt Richard Teunesen. Rowill Transport verzorgt het transport van zand en grind voor Teunesen naar onder andere afnemers en naar de scheepsverlading in Heijen. Per jaar rijden de vrachtwagens zo’n 120.000 kilometer. Ook dat maakt hybride rijden interessant. Met name tijdens het vele optrekken en afremmen zou een hybride trekker heel veel brandstof kunnen besparen. De winst wordt geschat op 30 tot 40 procent. Dat komt ook door de forse gewichtsbesparing door de aluminium laadbak op de kiptrailer met daarin een kunststof vloer.

 

 

De nieuwe hybride vrachtwagens zullen zoveel mogelijk op ritten buiten de snelweg ingezet worden. Op binnenwegen zijn er veel meer momenten waarmee remenergie kan worden teruggewonnen. Bijkomend voordeel van de hybride vrachtwagens is dat ze een stuk stiller rijden dan de reguliere vrachtwagens, wat aangenamer is voor de omgeving.

 

 

Samen met Rowill Transport wil Teunesen op deze manier meer ervaring opdoen met hybride transport. “Het is voor ons een mooie start met elektrisch transport. Elektrificeren komt er gewoon aan. We zullen uiteindelijk simpelweg móeten en dan is dit een prima manier om te kijken hoe we dat kunnen inpassen. Ook is het een duidelijk statement dat verduurzaming voor ons prioriteit heeft”, aldus Richard Teunesen, die tevreden is over de eerste reacties uit de omgeving.

 

 

Reacties

Deel Bericht