Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Heijen

Kerst Walk Along Heijen

Dat vrijdagavond de 23ste december een heel natte, gure dag zou worden was al voorspeld. En dat zette zich in de avond flink door. Maar Heijen ging voor de Kerst Walk Along. En als Heijenaren iets willen, dan zetten ze dóór, weer of geen weer. Bekijk het artikel en de foto’s op Gennep.News.

Dat vrijdagavond de 23ste december een heel natte, gure dag zou worden was al voorspeld. En dat zette zich in de avond flink door. Maar Heijen ging voor de Kerst Walk Along. En als Heijenaren iets willen, dan zetten ze dóór, weer of geen weer.

 

 

Veel huishoudens hadden aan de oproep gehoor gegeven hun tuinen te verlichten om tot een “atmosphere to the max” te komen. Niets werd gespaard; de kerstverlichtingen wonnen het van de lantaarnpalen die treurig op de vrolijke lichtjes neer schenen. Van een mega groot verlicht hert tot het verlichten van elk takje in de bomen werden bewonderd door de bezoekers die aan de wandeltocht deelnamen. Overal waar je keek, het was een oase van lichtjes, dampend warme drank en vrolijke bezoekers.

 

 

Met behulp van een plattegrond die ook met een QR code opgehaald kon worden, liepen de deelnemers de route met gemak door het pittoreske dorp heen. Er werden zo’n achttien activiteiten langs de route aangeboden.

 

 

 

 

De vierkoppige initiatiefnemers bestaande uit Gerda Franken-Derks, Wilma Verhasselt, Antoinette Linders en Marita Wit hadden in korte tijd vrijwilligers aan zich te weten koppelen die een deel van de gezellige avond op zich wilden nemen. Zo speelde het seniorenorkest sfeervolle kerstmuziek in de Heikampseweg, veilig onder de overkapping. Op de Heesweg bij Stella en Hans Schiks kon men foto’s laten maken en zich te goed doen aan versnaperingen, bij het Heijs Hepke was een heuse levende stal met Maria die in verwachting was, engelen die rond dartelden en een herderkoor die hemelse liederen ten gehore bracht.

 

 

En zo werden er op allerlei plekken aan huis spontaan activiteiten georganiseerd door de inwoners. Overal was wel Glühwein of warme chocolademelk te verkrijgen, en elders werden ginger cookies aangeboden, terwijl vrolijke Kerstmuziek door de straten klonk. En waarschijnlijk wel het meest wonderbaarlijke, sprookjesachtige aan deze avond was het verlichte paard dat door zijn amazone door Heijen werd geleid.

 

 

Deze avond heeft Heijen laten zien dat zij heel welwillende, creatieve inwoners heeft die op elk moment iets heel bijzonders kunnen neerzetten. De spontane hulp van de inwoners telt hier zeker mee. De avond was meer dan geslaagd en dat lieten degenen die aan de wandel puzzeltocht hadden meegedaan ruimschoots weten. Het enthousiasme was onbeschrijflijk.

 

 

Waar het AD schreef over de meest treurige kerstmarkt op Plein 44 in Nijmegen, won Heijen gisteravond met vlag en wimpel voor creativiteit en inzet.

 

 

Hejse Kerst Walk Along

 

 

Verwant

Column

De column Afvalberg benadrukt de groeiende ergernis over illegaal gestort afval, dat zich opstapelt als een onbeheersbare kracht in de straten. Dwarsliggert roept op...

Gemeente Gennep

Koningsdag in de Gemeente Gennep biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud, van Koningsspelen bij SV Vitesse '08 tot rommelmarkten en kleurwedstrijden....

Heijen

Werknemers bij Essity in Heijen dreigen met een staking vanwege een loonconflict. Ze eisen 6,5% loonsverhoging, terwijl Essity slechts 4,5% biedt. Het conflict escaleert...

Gennep

De gemeenteraad van Gennep overweegt een grootschalig plan voor de ontwikkeling van de Maaskemp, met o.a. een jachthaven en strandjes. Fractievoorzitter Joy Hillebrand van...