Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Heijen

Klein maar fijn: Guido en de kerk van Heijen

Bijna iedereen heeft wel een hobby. Guido Molmans uit Heijen is modelbouwer en priegelt met chirurgische precisie urenlang aan zijn objecten: “Tot in detail probeer ik dingen zo mooi mogelijk na te maken.” Meer informatie op Gennep.News. De video is deze week te zien op Gennep.News en TVL TV.

Bijna iedereen heeft wel een hobby. Guido Molmans uit Heijen is modelbouwer en priegelt met chirurgische precisie urenlang aan zijn objecten: “Tot in detail probeer ik dingen zo mooi mogelijk na te maken.”

 

 

De meeste mannen gebruiken hun mancave om te gamen, bingewatchen of biertjes te drinken. De hobbykamer van Guido ziet er een tikkeltje anders uit, en dat is te zien in de video op GennepNews.

 

 

Modelbouwer

 

 

Lang geleden begon Guido met het bouwen van miniatuur kermisattracties, en daar kreeg de Heijenaar al snel veel positieve reacties op.

 

 

Toen vroegen mensen echt spontaan aan mij: Kun je ook dingen maken van Heijen zelf?

 

 

Dionysiuskerk

 

 

Dat bracht de modelbouwer op het idee om de Dionysiuskerk op schaal te bouwen. Guido heeft alle decoraties met de hand geschilderd. Alleen dat kostte hem al bijna vijf maanden. Omdat de Heijense kerk rondom helemaal dicht is, is het eindresultaat een mooie ‘kijkdoos’ geworden.

 

 

Als je door de deur kijkt zie je zelfs de bankjes, de kniematjes, alles heb ik d’r in staan. Zelfs de mozaïek achterin is goed te zien.

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews)

 

 

Guido heeft ook alweer plannen gemaakt voor zijn volgende project:

 

 

Dat heeft zeker iets met Heijen te maken, maar wat het is hou ik nog even als verrassing!

 

 

Verwant

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...

Gennep

De jeugdteams van Vitesse '08 en VV Heijen vierden op 25 mei de officiële lancering van hun nieuwe naam SVHV en de afsluiting van...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Sport

Een kettingbotsing in de buurt van Oeffelt leidde tot de afgelasting van de wedstrijd tussen VV Heijen en Vorstenbosche Boys. Ondanks de teleurstelling maakten...