Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gennep volop in het nieuws door laag water in de Maas

Door het ongeluk bij de stuw in Grave is het Maaswaterpeil, en het peil van aangrenzend water, flink gezakt.

‘Aan de Paesplas in gemeente Gennep, een Rijksvluchthaven van de Maas, zijn 17 woonboten voor een groot deel schuin komen te liggen door het lage water.’

Zo meldt de gemeente Gennep vrijdagmiddag.

Aan de een Rijksvluchthaven van de Maas, liggen 17 woonboten die voor een groot deel schuin zijn komen te liggen door het lage water. Een woonboot heeft water gevat, deze wordt door de brandweer droog gepompt.

Waterpeil nu stabiel

De situatie van het waterpeil is nu stabiel. De gemeente is in nauw contact met de bewoners, die ook van de kantine van de nabijgelegen werf gebruik kunnen maken voor koffie of thee, broodjes en soep. Brandweer en politie houden de boten en omgeving in de gaten. Afhankelijk van de ligging van de boot kunnen sommige bewoners nog wel in hun ark blijven, anderen logeren bij familie, vrienden of elders.

Verschillende booteigenaren hebben ook al bezoek van een verzekeraar gehad. We hopen dat het waterpeil weer snel normaal is en de bewoners weer op hun arken terecht kunnen, zonder veel schade aan de boten.

Vele geparkeerde auto’s hinderlijk voor hulpdiensten/brandweerkazerne

De verzakte woonboten trekken veel bekijks. Aangezien de Paesplas bij de toegangsweg naar de brandweerkazerne ligt, zijn de vele geparkeerde auto’s hinderlijk voor de doorgang. Er zijn daarom afzettingen geplaatst, waar op wordt gehandhaafd door de politie.

Informatienummer Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft een telefoonnummer open gesteld voor het publiek, 0800-8002.

(Bron: www.gennep.nl)

 

Reacties