Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Nej Heys

Heijen

Mis Néj Hèys niet

Op 26 oktober 2023 schittert Néj Hèys, een 8-koppig mannenkoor uit Heijen, op het podium in Sint Anthonis. Mis deze avond vol muzikale verrassingen en culturele beleving niet!

Ben je op zoek naar een geweldige avond vol muzikale verrassingen en culturele beleving? Nou, dan moet je zeker naar Sint Anthonis komen, want daar staat iets bijzonders te gebeuren!

 

Een van de hoogtepunten van de avond is het optreden van Néj Hèys, een mannenkoor uit Heijen. Deze 8-koppige groep heeft de afgelopen tien jaar keihard gewerkt aan hun muzikale repertoire, en nu zijn ze klaar om hun geweldige klanken met jullie te delen.

 

Wat maakt Néj Hèys zo speciaal? Allereerst, hun liefde voor muziek is aanstekelijk. Ze zingen met zoveel passie en enthousiasme dat je er gewoon niet omheen kunt. Hun harmonieën zijn prachtig en hun liedjes nemen je mee op een emotionele reis vol nostalgie.

 

Néj Hèys komt uit Heijen, en ze hebben een eigentijdse benadering van traditionele koormuziek. Ze willen de lokale cultuur en tradities eren, maar dan wel met een moderne twist.

 

De naam “Néj Hèys” verwijst niet alleen naar hun thuisbasis, maar ook naar hun eigenzinnige aanpak van muziek. Het koor heeft een speciale band met het publiek en weet altijd een gevoelige snaar te raken.

 

Cultureel Café

 

Je krijgt de kans om Néj Hèys live te zien optreden op donderdag 26 oktober 2023 in het Ontmoetingscentrum Oelbroeck in Sint Anthonis. Het evenement, georganiseerd door Cultureel Café Sint Anthonis in samenwerking met Kunstkring Sint Anthonis, heeft nog veel meer in petto.

 

Mientje Wever, een verhalenverteller uit Boxmeer, zal haar dialectverhalen delen. Mientje is bekend van haar dichtbundels, waaronder “Geboore,” “Een adem van tijd,” en “Um Dörrum,” evenals het kinderboek “Het hondje met de blauwe staart.” Haar werk heeft prijzen gewonnen, en ze zet zich in voor het behoud van het dialect van Boxmeer.

 

Heleen Willems, een kunstenares uit Uden, zal haar creatieve wereld met je delen. Heleen focust vooral op het 2-dimensionale vlak en staat bekend om haar experimentele aanpak van kunst. Haar werk zit vol emotie en symboliek, en ze laat zich leiden door haar intuïtie.

 

Het Chase kwartet zal fungeren als huisorkest en de avond omlijsten met hun muzikale klanken. Kortom, het wordt een avond vol kunstzinnige en muzikale verrassingen.

 

De toegang tot dit culturele spektakel kost slechts €5,00 (liefst contant), en consumpties zijn beschikbaar tegen betaling (bij voorkeur met pin).

 

Verwant

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Regio

Extravaganza op Elzendaalcollege Boxmeer biedt op 29 februari en 1 maart een avond vol wereldse optredens, geïnspireerd door steden over de hele wereld. Leerlingen...

Carnaval

Heijen geschokt door kidnèpping van prins Remon tijdens carnavalsoptocht; gemaskerde daders eisen 11 consumptiemunten als losgeld, raad van elf verzamelt munten voor bevrijding terwijl...

Gennep

Paul Sinel uit Gennep, een van de vanlifers in het NPO3-programma Onderweg naar Liefde, zoekt een partner die zijn passie deelt. Met zijn huis...