Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Brandweer
Brandweer Gennep

Heijen

Mogelijk chemische vaten gevonden

Drie vaten met onbekende inhoud zijn ontdekt op een zandpad in Heijen, vermoedelijk chemisch afval. Autoriteiten onderzoeken de zaak en nemen voorzorgsmaatregelen voor veilige verwijdering.

Op een afgelegen zandpad in Heijen zijn drie vaten aangetroffen, met een capaciteit van ongeveer 80 liter per stuk. De vondst werd gedaan door een wandelaar en heeft geleid tot een alarmerende situatie vanwege de onbekende inhoud van de vaten. Het zandpad is bereikbaar vanaf de Lankerseweg.

 

De brandweer is ter plaatse om nader onderzoek te doen naar de inhoud van de vaten. Volgens de eerste bevindingen wordt vermoed dat het hier om chemisch afval gaat. Strukton, een bedrijf gespecialiseerd in milieu- en infrastructuurwerken, is ingeschakeld om het afval op een veilige manier te verwijderen.

 

Gelukkig lekken de vaten op dit moment niet, en als voorzorgsmaatregel is de omgeving afgezet met linten om de veiligheid te waarborgen. De verwijdering van het potentieel gevaarlijke afval zal morgen worden uitgevoerd.

 

Verwant

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Heijen

Sint kwam per boot aan in Heijen, ondanks het slechte weer. Het feest vol dans, zang en een opmerkelijke Hoofdpiet Vilma in d'n Toomp...

Gennep

Veiligheidsregio Limburg-Noord blust met succes de denkbeeldige Wild Fire tijdens een grootschalige oefenweek, waarbij Defensie cruciale bijstand verleent. Het uitgebreide scenario omvatte natuurbranden, luchtvaartincidenten...

Lob van Gennep

Gennep's College keurt ontwerpbestemmingsplan Achates-sportpark goed, ter inzage tot 10 januari. Voorgenomen verplaatsing velden onderdeel Lob van Gennep-project voor groene dijk en Niers-ruimte.